Take a fresh look at your lifestyle.

بررسی رشد ترند دیجتال مارکتینگ در ایران

بررسی رشد ترند دیجتال مارکتینگ در ایران

نظر به رشد ترند تبلیغات دیجیتال Digital Advertising در جامعه و همچنین اعتماد مخاطبان نوجوان به جوان به رسانه‌های دیجیتال، برای اثرگذاری و ماندگاری در ذهن ایشان، پیشنهاد می‌شود شرکت‌ها و کسب‌و‌کارهای بزرگ و کوچک برای حضور در این فضا با استراتژی و برنامه‌ریزی مشخص حضور داشته باشند.

تبلیغات

جدول زیر پیش‌بینی بودجه تبلیغات دیجیتال در ایران را نشان می‌دهد. این اعداد به صورت تقریبی و براساس آمار و ارقام غیر رسمی گردآوری شده از افراد فعال در حوزه تبلیغات دیجیتال ایران به دست آمده است.

پیش‌بینی هزینه تبلیغات دیجیتال در سال ۱۳۹۷ ۲۵۰ میلیارد تومان
حدود هزینه تبلیغات دیجیتال در سال ۱۳۹۶ ۲۰۰ میلیارد تومان


دسته‌بندی‌های مختلفی برای تبلیغات دیجیتال ارائه شده است، ما تبلیغات دیجیتال را به دسته‌های زیر که در ایران موفق‌تر و رایج‌تر هستند، تقسیم کردیم:

۱- تبلیغ در گوگل Google Adwords

طبق نتایج مطالعه‌ای که در searchenginewatch.com منتشر شده است، ۸۵ درصد خرده‌فروشان بهترین کانال بازاریابی را موتورهای جستجو می‌دانند، که ابزارهای آن شامل بهینه‌سازی موتورهای جستجو و تبلیغات در موتورهای جستجو است. طبق آمار جهانی، در حال حاضر تبلیغات در گوگل و دیگر موتورهای جستجو بیشترین درصد از مجموع هزینه‌های تبلیغات دیجیتال شرکت‌ها را تشکیل می‌دهند.

در ایران علی‌رغم فیلتر بودن سرویس گوگل ادوردز، تبلیغات در گوگل در سال‌های اخیر با استقبال فراوان شرکت‌های ایرانی مواجه شده است. استارتاپ‌ها، فروشگاه‌های آنلاین و آژانس‌های مسافرتی بزرگترین مشتریان این نوع تبلیغات در ایران هستند.

۲) تبلیغات بنری Display Advertising

۲-۱ تبلیغات بنری چه بصورت تبلیغات با هزینه ثابت و اجاره بنرها برای مدت مشخص و چه بصورت هزینه به ازای هر کلیک CPC ، از محبوبترین انواع تبلیغات اینترنتی در ایران هستند. موفقیت کمپین‌های بنری به کیفیت شبکه نمایش (وب‌سایت‌های نمایش‌دهنده) بستگی دارد.

شرکت‌های رسانه‌ای بسیاری در ایران در این حوزه فعال هستند که صباویژن، ای‌نتورک ، فست کلیک و کلیک‌یاب بالغ بر ۹۰ درصد این تبلیغات را در دست دارند. همچنین تبلیغات کلیکی در موبایل نیز در ایران در دو سال اخیر به شدت در حال رشد و افزایش است.

طبق آماری که به صورت غیر رسمی وجود دارد، در ایران در سال ۲۰۱۷ نزدیک به ۱۰۰ میلیارد تومان تنها برای تبلیغات بنری هزینه شده است.

۲-۲ تبلیغات همسان Native Ads، نوع جدیدی از تبلیغات نمایشی هستند که از نظر ظاهری شبیه محتوای خود وب‌سایت نمایش‌دهنده تبلیغ هستند؛ برای مثال تبلیغ به شکل نوشتاری در زیر محتوای خبری یک رسانه معتبر خبری درج می‌شود.

در یک سال گذشته در ایران شرکت‌های متعددی وارد حوزه ارائه خدمات مربوط به تبلیغات همسان شدند و این حوزه یکباره مورد توجه فعالان حوزه بازاریابی دیجیتال واقع شد. در حال حاضر رسانه‌های معتبر خبری همچون فرارو، خبرگزاری مهر، تسنیم، خبر آنلاین و خبرگزاری فارس از این نوع تبلیغات پشتیبانی می‌کنند.

۳) تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی Social Network Advertising

طبق آمار جهانی، تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی درصد بسیار بالایی از هزینه تبلیغات دیجیتال را تشکیل می‌دهند. عمده این تبلیغات مربوط به شبکه اجتماعی فیسبوک و توئیتر هستند؛ اما با توجه به فیلتر بودن این شبکه‌های اجتماعی در ایران، این نوع تبلیغات در ایران شکل متفاوتی دارد.

تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی ایران معطوف به تبلیغ در پیج‌های پرطرفدار اینستاگرام و کانال‌های تلگرامی است. تبلیغات در اینستاگرام به شکل تبلیغات اسپانسری اینستاگرام چندان در ایران موفق نبوده و مخاطب بسیار کمی را در بر می‌گیرد. تبلیغات در تلگرام حتی با فیلتر شدن این پیام‌رسان همچنان بسیار محبوب بوده و شرکت‌ها از آن استفاده می‌کنند.

ایران با بیش از ۲۴ میلیون عضو در اینستاگرام رتبه ۷ را در میان پرمخاطب‌ترین کشورهای استفاده کنند از این اپلیکیشن را دارد. همچنین رتبه نخست استفاده از این پیام‌رسان تلگرام همچنان به ایران تعلق گرفته است.

اینفلوئنسر مارکتینگ در حوزه تبلیغات شبکه اجتماعی امری بسیار مهم است که استفاده از این ابزار متاسفانه در ایران به شکل کاملا غیرعلمی صورت می‌گیرد.

تبلیغات

 

۴) تبلیغات ویدئویی Video Advertising

تبلیغات ویدئویی در ایران به علت فیلتر بودن بزرگترین پلتفرم آنلاین ویدئو یعنی یوتیوب، معطوف به استفاده از آپارات و تبلیغات ویدئویی در اپلیکیشن‌های موبایل و شبکه‌های اجتماعی مثل اینستاگرام و تلگرام است.

مجموع بازدیدهای روزانه ویدئوهای آپارات از ۱۰٫۵ میلیون فراتر رفته است؛ این بدان معناست که آپارات بزرگترین رسانه تصویری بعد از سیمای ج.ا.ا به حساب می‌آید. همچنین مهمترین ترند تبلیغات دیجیتال در جهان متعلق به تبلیغات ویدئویی است چرا که بیشترین میزان درگیری مخاطب را داشته است.

در فضای دیجیتال مارکتینگ انواع دیگری از تبلیغات وجود دارد که در اینجا تلاش شده است به مهمترین آنها اشاره شود.

منبع: آیمارکتور

عضویت در خبرنامه

نظرات بسته شده است.