Take a fresh look at your lifestyle.

نامگذاری برند از سیر تا پیاز

نامگذاری برند از سیر تا پیاز

نامگذاری برند یا همان انتخاب نام برند یکی از عناصر اصلی در برندینگ را ایفاء میکند و از انتخاب های بنیادین در برندسازی به شمار می رود، چرا که نام برند می تواند تداعی کننده محصول و یا خدمات آن برند است.

در واقع نامگذاری برند باید به صورت مفید، مختصر و بسیار قدرتمند انجام شود تا بتواند به صورت خاص در ذهن مخاطب جای گیرد. در این مطلب سعی کرده ایم تا بهترین مقالات مفید در زمینه نامگذاری برند را جمع آوری کرده و آموزش جامع در این زمینه فراهم آوریم. با مطالعه این مقالات می توانید اقدام به انتخاب بهترین نام برای برند و یا استارتاپ خود کنید.

نام گذاری برند: اولین گام در برندسازی را باقدرت بردارید

نامگذاری برند

نام برند شما در مرکز تمامی فعالیت‌های بازاریابی‌تان قرار دارد و به همین دلیل مهمترین بخش از برنامه فروش محصولات‌تان به حساب می‌آید. اما نباید تمام نیرو و تمرکز خود را روی انتخاب نامی تمام عیار صرف کنید. لیزا دانی مریام در کتاب Guide to Naming می‌گوید: نام گذاری برند نخستین مرحله‌ی برندسازی است، اما مهم‌ترین و سخت‎‌ترین مرحله آن نیست. انتخاب نامی خوب برای برندها از اهمیت بسیاری برخوردار است، اما مهم‌ترین عنصر برندسازی نیست. در واقع ما می‌گوییم لازم نیست برای انتخاب یک نام هزینه‌ی بسیاری صرف کنید. به همین دلیل بهتر است این مطلب را تا انتها بخوانید تا بتوانید به اصل موضوع نام‌گذاری برند پی ببرید. در ابتدا به شما یادآور می‌شویم که بسیاری از برندها با نام‌های نامناسب (eBay, Cisco) هم توانسته‌اند موفق شوند، بنابراین استرس و حساسیت را کنار بگذارید و با ذهنی باز یک نام خوب برای برند خود انتخاب کنید. نام برند شما بخشی از یک بدنه‌ی بزرگ‌تر است / نام شما جزئی از برند شما است؛ لوگو، تایپوگرافی، طراحی گرافیکی، شعارها، اقلام تبلیغاتی، آگهی‌ها، رویدادها، شبکه‌ی فروش و تمامی موارد این‌چنینی در کنار هم برند شما را می‌سازند. اما تمرکز روی تک‌تک این موارد مهم است و موفقیت همه بخش‌ها به موفقیت کل منجر می‌شود. اگر بودجه‌ی کافی در اختیار داشته باشید، می‌توانید سراغ یک مشاور حرفه‌ای بروید و از راهنمایی‌های او برای انتخاب یک نام خوب بهره‌مند شوید. اما اگر پول و بودجه‌ی کافی در اختیار ندارید، لزومی ندارد انتخاب نام را به امری پیچیده و چندماهه تبدیل کنید. در ادامه راهنمایی‌های جامعی برای انتخاب نام برندتان در اختیار شما قرار می‌دهیم. این راهنمایی‌ها توسط لیزا دانی مریام در کتاب Guide to Naming مطرح شده است…

 

اصول، ضرورت و نحوه نام گذاری یک برند چگونه است؟

نامگذاری برند

از آنجا که نام برند در ذهن مصرف­ کنندگان وابستگی بسیار زیادی با محصولات یا خدمات می­ یابد، تغییر نام برند برای بازاریابان بسیار دشوار است. به همین دلیل، قبل از نامگذاری برند، باید نام برند مورد مطالعه و بررسی عمیق قرار گیرد. دیگر زمان آن گذشته که مانند Henry Ford ، محصول خود را به صورت کاملاً اتفاقی و به نام یکی از اعضای خانواده-Edsel- نام گذاری کنیم. انتخاب نام مناسب برای یک برند تا چه حد دشوار است؟ به اعتقاد Ira Bachrach ، یکی از شناخته شده­ ترین مشاوران حوزه­ ی بازاریابی و مدیر شرکت مشاوره­ای Name Lab اگرچه بیش از ۱۴۰ هزار واژه در زبان انگلیسی وجود دارد، اما هر فرد آمریکایی به طور متوسط تنها با بیست هزار کلمه آشناست. به همین دلیل، شرکت مشاوره­ ی برندسازی Name Lab با انتخاب نام­ ها از میان هفت هزار واژه­ ی پر کاربرد در بیشتر برنامه ­های تلویزیونی و آگهی­ های تبلیغاتی، تلاش می­کند تا از انتخاب نام­ های نامناسب برای برندها بپرهیزد. اگرچه ممکن است به نظر برسد که ترکیب هفت هزار واژه، گزینه­ های بسیار زیادی را پیش روی فرد قرار می­دهد، اما از آنجا که همه ساله ده­ها هزار برند جدید ثبت می­شوند و به عنوان علائم تجاری مورد پشتیبانی ­های قانونی قرار می­گیرند، انتخاب نام­های مناسب روز به روز دشوارتر می­ شود. به همین دلیل، انتخاب نام رضایت بخش برای یک محصول جدید می­تواند فرآیندی دشوار و آزاردهنده باشد. بسیاری از مدیران پس از آگاهی از این نکته که نام­ های تجاری مورد نظر آن­ها قبلاً ثبت شده­ اند و به لحاظ حقوقی غیر قابل استفاده هستند، احساس می­کنند؛ تمامی گزینه­ ها مناسب، قبلاً انتخاب شده­ اند!؟! دشواری نامگذاری برند، شگفت­ انگیز نیست. شاید هر پدر و مادری درک کند که تا حد انتخاب نام برای فرزند دشوار است و همه ساله هزاران نوزاد روزهای متمادی بدون نام به سر می­برند، زیرا والدین آن­ها نتوانسته­ اند در مورد نام مناسب تصمیم بگیرند یا به توافق برسند. به ندرت پیش می­ آید که انتخاب نام برای یک محصول به سادگی انتخاب برند «Taurus» برای اتومبیل­های Ford باشد. Taurus ، کد مورد استفاده­ی طراحان هنگام فرایند طراحی جزئیات این خودرو بود، زیرا مهندس ارشد و مدیر تولید این محصول هر دو در برج ثور به دنیا آمده بودند. تحقیقات بعدی نشان داد این نام به صورت اتفاقی ویژگی­های مثبت و مناسبی را در ذهن مشتری ­ها تداعی می­ کند و زمانی که به عنوان نام برند یک خودرو انتخاب شد، و شرکت Ford از هزاران دلار برای انجام تحققات و مشاوره­ ی نام گذاری برند خود رهایی یافت…

 

چگونگی فرایند نامگذاری برند و آشنایی با انواع نام برند

اگر ارزش پیشنهادی برند، قول و وعده های برند و مسیر استراتژیک برند را مشخص نکرده باشید، چطور می خواهید بفهمید که نام درستی را برای برند خود انتخاب کرده‌اید؟ پس قبل از انتخاب نام برند، باید استراتژی مناسب برندتان را تهیه کنید. بعد از تعیین استراتژی برند، نوبت انتخاب نام برای شرکت، محصول یا خدمات است، پس ببینید چه چیزی آن را منحصر به فرد می کند؟ می خواهید یادآور چه چیزی در ذهن مخاطب باشد؟ همچنین باید مشخص کنید که این نام قرار است چه موضوعی را مطرح کند. در ادامه لازم است که از رقبای خود و حوزه ای که برندتان در آن قرار می گیرد بیشتر بدانید و بازار را به خوبی بشناسید. رقبا چه نام هایی را انتخاب کرده اند؟ کدام را می پسندید؟ واکنش مخاطب نسبت به آنها چه بوده است؟ بنابراین نقاط ضعف و فرصت ها را شناسایی کرده و نامی انتخاب کنید که این فرصت ها را پوشش دهد. تهیه لیستی از نام ها: لیستی از نام ها تهیه کنید و برای این منظور می توانید آنها را گروه بندی کنید که معمولاً از ۴ نوع شیوه نامگذاری استفاده می شود: توصیفی، تجربی، انتزاعی و میراثی. نام های توصیفی: مانند پی پال، پلی استیشن، اسنپ چت که عملکرد شرکت را توصیف می کند. در واقع این نام ها به خوبی هویت برند را مشخص کرده و مصرف کننده به راحتی می تواند محصولات یا خدمات آنها را تشخیص دهد. نام های تجربی: مانند اسکای، اپل و … که احساسات را برمی انگیزند. در این شیوه نامگذاری، بزرگ‌ترین مشکل مرتبط کردن معنا با برند، می باشد، به همین دلیل باید درک عمیقی از کسب و کار خود داشته باشید. نام های انتزاعی: مانند یاهو، اسکایپ، گوگل که کلمات تشکیل دهنده آنها، صدای یه یادماندنی دارند و می توانند در آینده، معانی جدیدی پیدا کنند. در واقع صدای این کلمات است که به نوعی به عملکرد آنها اشاره دارد مثلاً توئیتر، تجربه گپ و گفت را به مخاطب القا می کند و گوگل، انسان را به یاد تحقیق و کشف کردن می اندازد. نام های میراثی: مانند آدیداس، فراری و … که بر اساس نام موسس یا مخفف نام سازمان است. کلمات مخفف راحت تر تلفظ می شوند و به سادگی در ذهن باقی می مانند. اما نقطه ضعف آنها در این است که هیچ روحی ندارند و از آنجا که در دایره لغات نیستند، هیچ معنایی را القا نمی کنند…

 

انتخاب نام مناسب برای کسب و کار

نامگذاری برند

امروز در حال مشاوره دادن به یکی از دوستان بودم که چطور یک نام مناسب برای کسب و کارش انتخاب کنه و بهتر دیدم این موضوع را جایی مکتوب کنم. بنابراین ممکنه چیزهایی بعدا به ذهنم برسه و مطلب در آینده اصلاح بشه یا مورادی اضافه بشه. ۱- کوتاه بودن نام: اگر نام کسب و کار یک کلمه‌ای باشه واقعا بهترینه. میشه لوگوتایپ‌ش را هرجایی از محصول نوشت بدون اینکه تبدیل به یه چیزِ درازِ زشت بشه! نام اگر مختصر و کوتاه باشه میشه برای زیرمجموعه‌ها پسوند و پیشوند اضافه کرد به نام اصلی. مثلا اگر اسنپ اسمش یک کلمه‌ای نبود چطور می‌تونست اسنپ فود / اسنپ کیو / اسنپ باکس و … را نام گذاری کنه. یک کلمه‌ای بودن نام، امتیاز بزرگی هست ولی خیلی باید خوش‌شانس باشید که یک نام یک کلمه‌ای مونده باشه که شرایط بعدی که نام می‌بریم هم در اون رعایت شده باشه. ۲- تصویری بودن نام: منظور از تصویری بودن اسم اینه که کلمه انتخاب شده اسم یه چیز واقعی باشه مثلا اپل (به زبان فارسی سیب) اسمی هست که تا دلتون بخواد از این مزیت بزرگ در نام گذاری استفاده کرده. الان اگر یکی بهتون پیشنهاد بده که برای انتخاب نام کسب و کارتون که مرتبط با تکنولوژی هست از اسم یک میوه استفاده کنید (مثلا هویج یا گلابی یا انگور) احتمالا نمی‌پذیرید ولی بهتره بدونید که یکی از عوام اصلی در برندینگ قوی اپل همین شکل ساده شده سیب هست که اپل بدون هیچ نوشته و توضیحی میذاره روی محصولاتش. تصویری بودن اسم کمک می‌کنه بهتر در ذهن بمونه. حتما زیاد مواجه شدید با نام‌های پیچیده‌ای که لازم می‌دونید بپرسید معنیش چیه؟ و مالک کسب و کار براتون توضیح میده که در فلان زبان از فلان جای تاریخ درآورده که این کلمه به معنی فلان صفت خوب هست! از بین کسب و کارهای ایرانی مثلا شیپور یک نمونه خوب از این نوع نامگذاری تصویری هست. در حالی که رقیب اصلی‌ش یعنی دیوار اسمی داره که نمیشه به راحتی شیپور تبدیل به تصویر بشه و در برندینگ استفاده بشه. ۳- مرتبط بودن نام با موضوع کسب و کار: مرتبط نبودن نام با اهداف و موضوع کسب و کار، خیلی وضع را بد می‌کنه. مثلا استارت‌آپ “باسلام” یک پلترفرم فروشگاهی برای محصولات محلی و خانگی هست. و حالا مسئله اینه که چه ارتباطی بین واژه ترکیبی باسلام با موضوع این کسب و کار وجود داره. با شنیدن واژه باسلام یاد نامه‌های اداری می‌افتم (با سلام و احترام خدمتِ …) در مقابل استارت‌اپ “مامان‌پز” (که یک پلتفرم توزیع غذاهای خانگی هست) یک ارتباط واضح و نزدیک با موضوع کسب و کار داره…

 

باید و نبایدهای نام گذاری برند / از رویکردهای حرفه ای تا زرنگی‫ های دورهمی‬‬‬‬‬‬

در ایران معمولا دو دسته از شرکت ها برای نامگذاری برند محصولات مراجعه می کنند: شرکت های بزرگ و شرکت های هوشمند. شرکت های بزرگ به خاطر ساختار عریض و طویل و مشکل چند صدایی بودن مدیریت ترجیح می دهند کار را به بیرون ارجاع دهند و شرکت های هوشمند که چشم اندازهای وسیعی در آینده برای توسعه دارند، ارزش نامگذاری را خوب می دانند. ‬اما برای نامگذاری برند چه کارهایی صورت می‫گیرد که می‫گوییم هزینه دارد و به رایگان انجام نمی‫شود: ‬‬‬۱- در ابتدا اسناد بالادستی شرکت از قبیل برنامه استراتژیک یا بیزنس پلن را در صورتی که موجود باشد، می‫خواهیم. بعد بازار، رقبا و مخاطبان هدف را تحلیل می‫کنیم. سپس کار جایگاه‫سازی شرکت یا برند را در صورتی که انجام نشده باشد، به‫رایگان انجام می‫دهیم زیرا بدون شناختن بازار، رقبا و جایگاه ما در میان آنان، انتخاب یک نام موفق که به عنوان یک ابزار استراتژیک به ما کمک کند، ممکن نیست. درصورت امکان نقشه ادراکی بازار(Perceptual Map) را تهیه می‫کنیم. براساس آنچه تا اینجا تهیه کردیم چشم انداز و بیانیه ماموریت برند را هم می‫نویسیم. برند موردنظر قرار است چه تجربه‫ای برای مخاطبان خود ایجاد کند؟ تعیین اسم برای برندی که نمی‫دانیم کجاست، کارش چیست و به کجا می‫رود مشکل است.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬ ۲- در صورت امکان جوهره برند، فواید – وعده های برند و ویژگی های برند را از طریق مدل اتمی مشخص می‫کنیم. استخراج شخصیت برند نیز کمک مضاعفی به ادامه مسیر می کند.‬ ۳- از مجموع اطلاعات و فعالیت های فوق یک بریف تهیه می‫شود. این بریف را برای چهار نویسنده مختلف ارسال می‫کنیم تا جداگانه روی آن کار کنند. پس از یک هفته جلسه مشترکی برگزار می‫کنیم تا اسامی از قبل نوشته شده و سپس اسامی الهام شده در همان جلسه روی وایت برد نوشته شوند. هرچه نام های بیشتری نوشته شود بهتر است. بنابراین در حین ارائه نام ها کسی مورد نقد قرار نمی گیرد و گفتن هر نامی که فکر کرده ایم در چارچوب معین برای برند آزاد است.‬‬‬ ۴- از اینجا به بعد مرحله غربالگری نام ها آغاز می‫شود. مرحله اول، حذف نام هایی است که در حال حاضر موجود هستند و همچنین نام هایی که به لحاظ قانونی مشکل دارند. در برخی آژانس‫های برندسازی خارجی نرم افزارهایی وجود دارد که کار غربالگری نام برند را انجام می‫دهد. در انتهای این مرحله نام هایی که زیباترند، تکراری نیستند و نام هایی که امکان ثبت دارند باقی می مانند. ‬‬۵- در این مرحله نام ها براساس ویژگی‫هایی که برای امتیاز دادن به آنها انتخاب کرده‫ایم، (برمبنای یک سیستم امتیازدهی ضریب‫دار) در یک جدول به ترتیب امتیاز جای می‫گیرند. ‬‬‬‬۶- در این مرحله در صورت تمایل می‫توان نام ها را همچنین براساس روش‫های نامگذاری دسته بندی کرد. این کار قدرت بیشتری برای تحلیل می دهد…

 

آیا نامی که برای برندتان انتخاب کرده اید مناسب است؟ اصول نام گذاری برند چیست؟

نام گذاری برند

انتخاب یک نام مناسب در نام گذاری برند مانند داشتن عدد اکتان بالاتر است. یک نام بد، خسته کننده و تکراری الزاماً شانس موفقیت یک برند را از بین نمی برد اما در اغلب مواقع توانایی و موفقیت آن را به شدت تحت تاثیر قرار خواهد داد. آیا نامی که انتخاب کرده اید مناسب است؟ از دید مشتریان تان به نامی که انتخاب کرده اید نگاه کنید. به نظر خودتان هم خسته کننده است؟! در اینصورت باید به فکر تغییر آن باشید. بله این کار هزینه بر خواهد بود، اما در عین حال به شما این فرصت را خواهد داد که نظر ها را به سوی خود جلب کنید و حرکتی در راستای نوسازی برند خود کرده باشید. نگاهی به هزینه ها و سود این کار بیاندازید و به یاد داشته باشید که همواره تغییر اندکی ترسناک به نظر می رسد، اما برندی که فلج شده به مراتب ترسناک تر است. تولد نام برند: البته که پیدا کردن یک نام مناسب اندکی دشوار خواهد بود! مدیران و صاحبان مشاغل مدت هاست فرزندان نوپای خود را با نام هایی منحصر به فرد پرورش داده اند، بعد ها شرکت های مبتکر و آژانس های تبلیغاتی نیز وارد میدان شدند، و حالا این هنر، علم و مهارت شکلی تخصصی به خود گرفته. نام گذاری برند به تجارتی بزرگ تبدیل شده و برای استخدام یک شرکت کارکشته در این حوزه باید مبلغی بین ۱۰ تا ۱۰۰ هزار دلار یا حتی بیشتر، علاوه بر هزینه ی کارهای گرافیکی، بپردازید. پس داشتن یک نام خوب چه ارزشی دارد؟ البته که بسیار زیاد! اگر برند شما به خوبی تغذیه شود، رشد کرده و زمان بقای بیشتری خواهد داشت. همه ی اسم های خوب آن قدر ها هم هزینه بردار نیستند! Nike یکی از بهترین مثال هاست. Nike در زبان یونانی به معنای پیروزی است، به علاوه نام خدای پیروزی در اسطوره های یونانی نیز هست. اما این نام از یک خواب به فکر Jeff Janson اولین کارمند “واقعی” این شرکت رسید! بله به همین سادگی! و توانست ایده ی Phil Knight برای تغییر نام شرکت به “Dimension 6” شکست دهد و این در حالی بود که شرکت در سال ۱۹۷۱ مبلغ ۳۵ دلار به Carolyn Davidson، یک دانشجوی طراحی گرافیک در دانشگاه دولتی پورتلند پرداخت تا لوگوی معروف شرکت را طراحی کند…

 

استراتژی نامگذاری برند تجاری

نام گذاری برند

شرکت ها برای نامگذاری محصولات می توانند از راهبردهای مختلفی استفاده کنند. این راهبردها عبارتند از : ۱) نامگذاری تولیدکننده: در این روش، تولیدکننده از دو شیوه نامگذاری استفاده می کند. روش اول نامگذاری واحد برای چند محصول است. این روش نامگذاری خانوادگی نیز نامیده می شود. (مانند تولیدات دلپذیر) این شیوه مزایای متعددی دارد. مصرف کنندگانی که از سس سالاد دلپذیر راضی اند، ممکن است به خرید مرباجات دلپذیر نیز گرایش نشان دهند. با استفاده از این شیوه، هزینه کمتری برای تبلیغات صرف می شود، به همین دلیل انتخاب نشان یکسان برای محصولات مرتبط با هم به طور فزاینده ای افزایش یافته است همچنین نامگذاری واحد سبب می شود تا خرده فروشان بپذیرند که محصولات را عرضه کنند. خرده فروشی که مشاهده می کند مصرف کنندگان از یک محصول با مارک خاصی راضی اند، عرضه محصول دیگر با همان مارک را نیز راحت تر می پذیرد. با این حال این شیوه معایبی نیز دارد. عملکرد ضعیف یک محصول ممکن است بر روی اقلام دیگر خط تولید که دارای همین نام و نشان هستند اثر منفی داشته باشد. روش دیگر انتخاب نام اینگونه است که برای هر محصول نام و نشان مجزایی انتخاب می شود این راهبرد وقتی مفید است که هر نام در بخشی از بازار عرضه شود. در اینگونه نامگذاری نسبت به روش نامگذاری واحد هزینه های بالاتری پرداخت می شود زیرا شرکت باید برای مصرف کنندگان و خرده فروشان هر مارک محصول جدید، تبلیغات جداگانه ای انجام دهد. مزیت این شیوه آن است که هر نام محصول، ویژه یک بخش از بازار است و ریسک عدم موفقیت یک محصول بر روی محصولات دیگر را از بین می برد. ۲) نامگذاری عمده فروشان و خرده فروشان: در این روش، شرکت ها محصولات تولیدشده را با مارک مورد درخواست عمده فروش یا خرده فروش عرضه می کنند. برای مثال در فروشگاه های تعاونی و سپه بسیاری از اقلام را با نام و مارک موردنظر آنها تهیه و عرضه می کنند. تولیدکنندگان زمانی از این شیوه مارک گذاری استفاده می کنند که خرده فروشان دارای شعبه های زیادی بوده و به نیکی شهره باشند. خوبی استفاده از این شیوه برای تولیدکننده آن است که هزینه های رایج تبلیغ به خرده فروش یا عمده فروش منتقل می شود. ناگفته نماند که اینکار مستلزم ریسک است. چون فروش تولیدکننده به شکل زیادی به فعالیت های خرده فروش یا عمده فروش وابسته می شود…

 

۵ راهکار مهم برای نامگذاری کسب و کار شما

نام گذاری برند

۵ راهکاری که در این بخش آمده شما را در انتخاب نام تجاری برای کسب و کارتان راهنمایی کردهنام کسب و کار و مهم ترین اصولی را که در این زمینه باید مورد توجه قرار بدهید با شما به اشتراک می گذارد. از طرفی دیگر این ۵ مورد، راهکارهایی را برایتان فراهم می کند تا بتوانید بر چالش های انتخاب نام تجاری فائق برآیید. پس اگر شما نیز به دنبال انتخاب نام تجاری مناسبی برای کسب و کارتان هستید؛ با ما در این بخش همراه شوید. ۱٫ مراحلی ساده برای نامگذاری کسب و کار شما: یکی از مؤثرترین راه های شروع برای نامگذاری کسب و کار، برگشت به اصول اولیه خواهد بود. زمان بیشتری را برای توجه به پایه و اساس کسب و کارتان صرف کنید، آنچه را که به خاطرش در این جایگاه هستید و آنچه را که می خواهید به دست آورید. سپس چند مرحله ساده را طی کنید تا بدانید نام تجاری که برای کسب و کار خود در ذهن دارید، مناسب است یا خیر؟ ۲٫ محبوب ترین روش ها برای نامگذاری کسب و کار: روش های بسیاری برای نامگذاری کسب و کار وجود دارد و زمانی که شما از یک روش جدیدتر برای این کار استفاده می کنید در واقع روش های دیگر را منکوب می کنید. در این بخش ۶ روش نامگذاری کسب و کار را بیان کرده ایم که از رایج ترین روش ها برای انتخاب نام تجاری به شمار می روند. می توانید با توجه به این ۶ روش نام تجاری مناسب خود را با توجه به کسب و کارتان انتخاب نمایید. ۳٫ سازنده های رایگان نام تجاری: اگر با انبوهی از انواع نام تجاری برخورد کرده اید نامگذاری کسب و کارو نمی دانید کدام یک مناسب کسب و کار شما خواهد بود، سازنده های نام تجاری بهترین روش برای انتخاب یک نام و هر آنچه در ذهن شماست، خواهند بود. در اینجا به ۷ سازنده نام تجاری اشاره می کنیم که شما را در مواقع آشفتگی ذهن و تردید برای نامگذاری برندتان کمک کرده و با ارائه پیشنهادهای جالب و خلاقانه، بهترین نام ها را در اختیار شما قرار می دهند…

 

هفت روش رایج نامگذاری برند

نامگذاری برند

یکی از چیزهایی که به شما در نامگذاری سریع کمک می کند، درک درستی از انواع نامهایی است که وجود دارد. شما قبلا انواع این نام ها را دیده اید، از اپل گرفته تا آی بی ام، گوگل تا مک دونالد، اما ممکن است دقت نکرده باشید. شناخت انواع نامگذاری، امکان تعریف سنجش های کلیدی موفقیت مانند اهداف و معیارهای نامگذاری قبل از انتخاب نام برند مناسب را به شما می دهد. ما آنها را به ۷ دسته زیر تقسیم می کنیم: ۱. توصیفی: اسامی برندهای توصیفی مواردی هستند که به خوبی خدمات یا محصول ارائه شده توسط شرکت را بیان می کنند. به این دلیل، این اسامی نکته قابل توجهی دارند. نام های توصیفی با وجود کاربردی بودن شان، مجال کوچکی برای خلاقیت از دید برند یا برداشت از دید مخاطبان فراهم می کنند. Toys R Us، E*Trade ، جنرال موتورز یا YouSendItنمونه هایی از این نوع اسم هستند. جنبه مثبت نام های توصیفی، بیان شفاف داستان برند است. اما جنبه منفی آنها هم آسیب به برند با رشد و ایجاد تنوع در برند است. همچنین ثبت کردن نام های توصیفی در مناطقی که از کلمات یا عبارات رایج استفاده می کنند، بسیار سخت است. ۲. به یادماندنی: اسامی به یادماندنی برند بخشی از طیف نام های خلاق است. نام های به یادماندنی به کمک پیشنهاد و تشبیه، تجربه یا جایگاه یک برند را در ذهن تداعی می کنند. این اسامی منحصر به فرد و خلاق بوده و تمایز کننده های قدرتمندی محسوب می شود. از آنجا که اسامی به یادماندنی معمولا غیر خطی و چند بعدی هستند، نشان دهنده برند قوی که بزرگتر از صرف ارائه کالا و خدمات هستند، می باشد و اغلب سنگ بنای جایگاه یابی یک برند هستند. نمونه های قوی آن عبارتند از نایک، پاتاگونیا، آمازون و ویرجین می باشد. ثبت کردن نام های به یادماندنی بدلیل اصالت شان، نسبت به نام های توصیفی آسانتر است. با این حال، خرید سهام های این شرکت ها را بدلیل داشتن نام انتزاعی سخت می کند. همچنین، برندهایی که دارای نام های به یادماندنی هستند، بهتر است حامی داشته باشند در غیراینصورت، نابود می شوند…

 

۶ روش در نامگذاری برند های بزرگ

نامگذاری برند

نام برند خود را چگونه انتخاب کرده اید ؟ آیا از روش های نامگذاری برند های بزرگ آگاهی دارید ؟ در این مقاله استراتژی های انتخاب نام برند های بزرگ دنیا را بررسی می کنیم. می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه از بخش خدمات ، برندسازی یا بازاریابی و فروش توسعه تجارت دلیران دنا را انتخاب نمایید. روش های نامگذاری برند های بزرگ ۱- متفاوت یا ساختگی بودن نام تجاری – ۲- کلمات اصلی استفاده شده در انتخاب نام تجاری – ۳- انتخاب نام بر پایه ی نام مالک کسب و کار – ۴- شفافیت در انخاب نام تجاری – ۵- مد روز و رایج بودن نام تجاری – ۶- استفاده از نام تجاری مخفف شده – ۱- متفاوت یا ساختگی بودن نام تجاری – نام تجاری واحد، قابلیت در ذهن ماندن بیشتری نسبت به نام های دیگر در ذهن مخاطبان هدف شما دارد. این طبقه بندی از نام تجاری شامل کلماتی است که ساختگی هستند، به طور دایمی استفاده نمی شود، و یا معنی خاص و ویژه ای دارد. اگر نام تجاری کسب و کارتان در این دسته قرار دارد، نمی توانید کسب و کار دیگری را در جای دیگر با همین نام راه اندازی کنید. چالش های بالقوه می تواند شامل این موارد باشد: نام تجاری در این دسته بندی برای تلفظ و بیان کردن ممکن است دشوار باشد ، این می تواند چالشی برای نام هایی که در این دسته بندی و طبقه قرار می گیرند، باشد. برخی از برندهای محبوب که از این سبک استفاده کرده اند: Boeing ،Xerox ،Snapp – ۲- کلمات اصلی استفاده شده در انتخاب نام تجاری نام تجاری اصلی از کلمات روزانه معمول و استفاده آن در برند می باشد. دراین سبک نام گذاری هیچ دشواری در تلفظ، بیان و استفاده از نام تجاری حس نخواهد شد. به عبارتی تلفظ های غلط و اشتباه در نحوه بیان نام مورد نظر اصولا معمول نمی باشند. چالش های بالقوه می تواند شامل این موارد باشد: ممکن است از نام تجاری اصلی، صرف نظر شود، کلمات رایج ممکن است دارای معنای متعددی باشند، این نام ها می توانند به راحتی فراموش شوند. برخی از برندهای محبوب و شناخته شده که از این سبک استفاده کرده اند:: Target ،Gap، ریحون…

 

۱۰ گام موثر برای نام گذاری برند

نامگذاری برند

در این مطلب ده گام اصلی برای اجرای یک کارگاه نام­گذاری برند موثر و تقریبا بی دردسر را مرور خواهیم کرد: تمام افراد تیم نام­ گذاری برند را در یک اتاق جمع کنید: فقط افراد گروه بازاریابی را دعوت نکنید. مشارکت دادن افرادی از بخش ­های مختلف سازمان در این کارگاه ارزشمند است. هدف این است که تا جایی که ممکن است اطلاعات و ایده ­های بیشتری جمع­ آوری کنیم؛ وجود دیدگاه­ های جدید حیاتی است. به علاوه یک رویکرد جامع باعث توافق افراد شده و موافقت را در آینده آسان ­تر می­نماید.
وقتی گروهی از افراد را در کنار خود دارید، به شکلی بنشینید که همه بتوانند یکدیگر و بردکاری را به راحتی ببینند. کارگاه نام­ گذاری (برندسازی) را با طوفان مغزی شروع کنید. اولین کار را در ابتدا انجام دهید : می­ خواهید نامی ایجاد کنید پس شروع کنید به بیان مجموعه ­ای از نام ­ها، این نام­ ها میتوانند شامل اسم ­های محبوب فعلی، اسم ­های تاریخی، و آن اسم ­های منحصر به فردی که مردم به طور مخفیانه برای ظهوری بزرگ آن را حفظ کرده اند، باشد. این موارد به کارگاه ­ها چهره ­ی دیگری می­ دهند و فوران خلاقیت را مدیریت می ­کنند. اینگونه عمل کردن باعث می­ شود از قید و بندها رها شوید و وارد قلمرو جدیدی شوید. تمرین مشارکت آزاد انجام دهید: با استفاده از تمرین مشارکت آزاد شروع به فکر کردن به شیوه ­ای متفاوت در مورد محصولات و برند خود کنید. اگر محصول یا شرکت شما یک حیوان بود، چه حیوانی می توانست باشد؟ اگر یک سلاح بود چه طور؟ چه قدرت ابرقهرمانانه ­ای را دارا بود؟ چه طعم، نقاط جغرافیایی، اشیا، گروه ­های راک موسیقی و.. می­ توانست باشد. سناریوهای بی شماری وجود دارد که می­تواند به محصول یا برند شما ماهیت جدید ببخشد. این مورد ممکن است کمی احمقانه به نظر بیاید، و این چیز خوبی است چرا که به مردم کمک می ­کند که بفهمند لازم نیست نام­ گذاری برندینگ شبیه مراجعه به دندانپزشک باشد. تمرین خط خطی کردن: حروفی را که دوست دارید انتخاب کنید و از سایرین بخواهید حرف های مختلف را با آن ترکیب کنند. هدف آن است که از این ترکیب حروف، اسمی زیبا که حروف مورد نظر ما را داشته اند را بیابیم. این برنامه را میتوانید با یک حرف شروع کنید، میتوانید آن را در ابتدا یا وسط حروف یا در انتها قرار دهید. و بدین ترتیب با نامی جالب برای برندسازی خود مواجه شوید. تمرین پرفروش بودن: با الهام گرفتن از کاری که سینماگران در هنگام اکران یک فیلم انجام می دهند به گونه ­ای عمل کنید که به مخاطبان خود بقبولانید قرار است کار خارق العاده ­ای انجام دهید و به اصطلاح بازار را منفجر کنید. تصور کنید محصول و برند شما یک فیلم است، در این صورت پوستر این فیلم چه شکلی پیدا می کرد؟ و چه نقدهایی برآن می شد؟ محتوایی احتمالی را بررسی کنید و سپس یک عنوان مناسب برای این فیلم پیدا کنید…

 

۸ نکته که در نامگذاری استارت آپ به شما کمک می کند

نامگذاری برند

نام استارت آپ شما نخستین ارتباطی است که بسیاری از مشتریان با شما داشته و باید وجهه مناسبی را در اذهان آنها ایجاد کند. بنیان گذار یکی از استارت آپ های حوزه طراحی که در زمینه برند تخصص دارد می گوید، «نام، سنگ بنای ایجاد یک برند است.» نام یک استارت آپ ، اگر به درستی انتخاب شود نشان دهنده شخصیت آن استارت آپ است. این نام در این آشفته بازار به چشم آمده و در اذهان مشتریان باقی خواهد ماند. شرکت های بزرگ ممکن است با صرف صدها هزار دلار در جست وجوی نام صحیح برآیند. اگرچه کارآفرینان و بنیان گذاران استارت آپ ها منابع لازم برای صرف این همه پول برای یافتن نام ایده آل را ندارند، لذا میتوانند از فرآیند زیر برای یافتن نام مناسب فعالیت بازرگانی خود استفاده کنند: ۱- درباره جنبه هایی که می خواهید استارت آپ شما به مشتریان، عرضه کنندگان، بانکداران، نشریات، جامعه و سایرین منتقل کند تصمیم گیری کنید. آیا به دنبال القای یک فضای پیچیده، پیشنهاد مذاکره، حس ماجراجویی، الزامات مربوط به اعتماد و قابلیت اطمینان یا روحیه شوخ طبعی و سرگرمی هستید؟ نام مناسب می تواند بخش اعظمی از راه به سمت انتقال تصویر مناسب یک استارت آپ را طی کند. ۲- لیستی از نام شرکت ها و استارت آپ های رقیب خود تهیه کنید. هدف ما این نیست که از ایده های آنها کپی برداری کنید، بلکه سعی کنید به نامی منحصر به فرد برسید. آیا متوجه روندی بین اسامی رقبا شده اید؟ چه شباهت هایی بین آنها وجود دارد؟ چه تفاوت هایی بین آنها وجود دارد؟ ۳- با گروهی از خلاق ترین افرادی که می شناسید تشکیل جلسه دهید و از طریق توفان فکری درصدد یافتن نام های بالقوه ای برای استارت آپ خود برآیید. در این قسمت نگران کیفیت نباشید. هدف، ایجاد تعداد زیادی نام است. پیشنهاد ما این است که دست کم صد نام بالقوه را برای آن بیابید. داشتن یک فرهنگ لغت، یک واژه نامه و نمونه ها یا تصاویری از کالاها و خدماتی که ارائه می دهید، در تقویت خلاقیت به شما کمک می کند…

 

۳ نکته مهم در استراتژی نام گذاری برند و یا محصولات کسب و کارمان

ین مطلب در مورد سه نکته مهم از فرآیند تصمیم گیری برای نام برند است. این سه نکته پیش از انتخاب نهایی و اعلام نام برند باید مدنظر قرار گیرد. در غیر این صورت نتیجه نهایی همراه با ریسک های بالایی خواهد بود. ۱- معماری برند براساس شرکت مان: بدون تردید هر برند یا محصول تازه ای نیازمند نامی منحصر به فرد است. در مورد برندها اغلب نام گذاری با توجه به آینده و امکان استفاده هرچه بیشتر از نام موردنظر صورت می گیرد، با این حال در مورد محصولات تازه شرایط پیچیده تر خواهد بود. انتخاب نام محصول تازه برندمان باید با توجه به نام اصلی برند و همچنین اشاره به عملکرد آن محصول صورت گیرد. منظور من در اینجا تلاش برای نمایش نیازی که محصول مان رفع می کند، است. گاهی اوقات صاحبان شرکت ها برای انتخاب نام برندشان به شیوه تصادفی روی می آورند. به گمان آنها این شیوه دارای جذابیت های بیشتری است، با این حال از نظر من باید یکی از شیوه های ذیل را مدنظر داشت: • انتخاب نام برند براساس مخفف نام شرکت • انتخاب نام برند تازه با استفاده از نام برند اصلی مان • استفاده از نام اصلی شرکت برای برند / همانطور که مشاهده می شود، تمام الگوهای سه گانه فوق از یک شرکت قدرتمند در پشت سرشان بهره می برند. موفقیت در الگوی معماری برند بستگی به وجود یک شرکت قدرتمند و بزرگ پشت سر برندمان دارد. درست به همین دلیل معمولا شرکت های بزرگ در این شیوه موفق هستند. به عنوان مثال برند نستله یا لورئال از این فرمول استفاده کرده اند، با این حال اگر برند شما چندان بزرگ نیست، شانس تان برای بهره مندی از شیوه فوق بسیار اندک خواهد بود. نکته پایانی در مورد انتخاب نام براساس شیوه معماری برند توجه به پنج یا ده سال آینده است. این امر مستلزم نگاه به افق های پیش روی برندمان و برنامه ریزی منسجمی خواهد بود. به این ترتیب امکان بهره برداری هرچه بهتر از نام برندمان برای نام گذاری محصولات وجود خواهد داشت. ۲- نام گذاری چکیده یا توصیفی: همیشه انتخاب نام یک برند به گونه ای توصیفی برای بیان زمینه تخصصی اش با چالش های زیادی همراه است. متاسفانه بسیاری از برندهای در این راستا نام بیش از حد طولانی را انتخاب می کنند، با این حال مزیت چنین الگویی کارکرد دوگانه نام برندمان خواهد بود. به این ترتیب علاوه بر نام گذاری ما فرصت معرفی حوزه فعالیت برندمان را نیز خواهیم داشت. مزیت اصلی شیوه توصیفی صرفه جویی در هزینه های تبلیغاتی برندمان برای معرفی نوع محصولات و زمینه کسب و کارش است…

 

چگونگی نام گذاری برندینگ همراه با مثال هایی از برندهای بزرگ

نامگذاری برند

نام شما تنها جزئی از برند شماست. لوگو، تایپوگرافی و طراحی گرافیکی حاکم بر ارتباطات، شعارها و اقلام تبلیغاتی، آگهی‌ها، رویدادها، شبکه‌ی فروش و تمامی موارد این‌چنینی همگی در کنار هم برند شما را می‌سازند. به‌اشتباه، انرژی بیش‌ازحد صرف نام خود نکنید. زمانی ارباب رجوعی داشتیم که می‌خواست نام محصولش، هم‌زمان مفاهیم «روغن ترکیبی»، پوشش ضد سایش و «عملکرد روان» را تداعی کند، درعین‌حال به چندین زبان قابل‌فهم باشد و از هشت حرف هم تجاوز نکند! هیچ ترکیبی متشکل از هشت حرف الفبایی وجود ندارد که بتواند چنین انتظاراتی را برآورده سازد. این مشتری بی‌آنکه خود بداند، قصد داشت بار سنگینی را به دوش نام محصول بگذارد؛ باری که از توان نام خارج بود. نام شما جزء حیاتی برند شماست، اما به‌خودی‌خود که نمی‌تواند برند شما باشد. نامی که در سطح متوسطی قابل‌قبول باشد، مانند AFLAC، کسب‌وکار شما را نابود نخواهد کرد. حتی یک نام نامناسب نیز اگر درست به کار گرفته شود، می‌تواند روزی به برند بزرگی تبدیل شود. البته نام گذاری کار سختی است! همان‌طور که گفته شد، نام گذاری برندینگ آسان نیست. در سر دیگر طیفی که یک سرش شرکت‌های مشاوره‌ی گران‌قیمت قرار دارند، این است که دو نفر بخواهند با دو قوطی نوشیدنی در دست، طوفان فکری راه بیندازند و نامی را انتخاب کنند. استثنا همیشه وجود داشته و دارد، اما اداره‌ی جلسه‌ی بحث و مذاکره و طوفان فکری باهدف نام گذاری یک شرکت یا محصول، در کنار نوشیدنی ایده‌ای خوبی نیست. دکتر کرستن، از نخستین استادان ارتباطات سازمانی به‌درستی گفته که «حتی وقتی مردم آزاد باشند و بتوانند هر کاری که دوست دارند انجام دهند، اغلب از یکدیگر تقلید می‌کنند». طوفان‌های فکری تصادفی و بدون هیچ‌گونه فرآیند و تسلطی بر عوامل مؤثر و غیر مؤثر، اغلب شما را به دام ایده‌ها و نام‌های بدی می‌اندازند که صدها نفر تابه‌حال به آن‌ها رسیده‌اند. با دنبال کردن فرآیندهای تصادفی و باری به هر جهت، شانس خود را دررسیدن به نامی شاخص، به صفر نزدیک می‌کنید. مااگر بودجه‌ی کافی در اختیاردارید، سراغ یک مشاور حرفه‌ای بروید. بدین ترتیب، به میزان قابل‌توجهی در وقت و انرژی صرفه‌جویی می‌کنید و خود را از خطرهای معمول این مسیر، دورنگه می‌دارید. اگر شرکت بزرگی را اداره می‌کنید و از اختیارات زیادی برخوردار هستید، استخدام فردی حرفه‌ای نیز منطقی به نظر می‌رسد. معیارهای نام گذاری برندینگ: در جستجوی اینترنتی درباره‌ی نام و نام گذاری، با توصیه‌های پیش‌پاافتاده و مُبهم بی‌شماری روبه‌رو خواهید شد: نام باید کوتاه و به‌یادماندنی و برخوردار از املای آسانی باشد.اگر این توصیه‌ها را جدی نگیرید، گزینه‌های خوب بسیاری را از دست خواهید داد. بسیاری از نام‌های عالی دنیا کوتاه نیستند، تعداد قابل‌توجهی از برندهای برتر املایی سخت دارند و هرکسی نمی‌تواند به شما بگوید مفهوم کدام نام بیش از دیگر نام‌ها در خاطر می‌ماند…

 

اسم برند خود را چگونه انتخاب کنیم

نامگذاری برند

انتخاب یک نام تجاری خوب یک فرآیند پیچیده است . انتخاب اسم شرکت جزء اولین مقرارت ثبت شرکت و در عین حال یکی از مهمترین مراحل تاسیس شرکت است. هنگامی که صحبت از موفقیت یک کسب و کار کوچک در میان است در واقع انتخاب اسم یک شرکت اهمیت بسیاری پیدا می کند. یک نام صحیح شرکت، می تواند شرکت شما را به اوج ببرد و از طرفی یک نام اشتباه نیز می تواند شرکت را به قعر بکشاند. برخی از کارشناسان معتقدند که اسامی انتزاعی بهترین اسامی هستند، برخی دیگر اعتقاد دارند که اسامی خبری که به مشتریان می گویند که کسب و کار شما دقیقاً چیست بهترین اسامی هستند. اما واقعیت این است که تمامی اسامی می توانند کار آمد باشند چنانچه که با یک استراترژی بازاریابی مناسب پشتیبانی شوند. انتخاب یک نام تجاری خوب یک فرایند پیچیده است . انتخاب اسم شرکت جزء اولین مقرارت ثبت شرکت و در عین حال یکی از مهمترین مراحل تاسیس شرکت است. بسیاری از افراد قبل از ثبت شرکت خود برای رسیدن به اسم شرکت مطلوب، انرژی و زمان زیادی صرف می کنند اما گروهی دیگر به هر دلیل اسم شرکت را بدون در نظر گرفتن همه جوانب و با عجله انتخاب می کنند و به همین دلیل هم معمولا بعد از مدتی تصمیم به تغییر اسم شرکت می گیرند. نامگذاری برند را جدی بگیرید: نام گذاری شرکت و یا محصولات تان یک موضوع جدی است. نامی که شما انتخاب می کنید بخشی جدایی ناپذیر از برند شرکتتان را بر عهده دارد. اسم شما نشان دهنده ایماژ، برند و موقعیت شما در بازار است. نام یک شرکت فراتر از یک نام صرف است. بلکه بخش بزرگی از برند شرکت شماست. درباره نام دامنه، محصولات و بازاریابی فکر کنید و اینکه یک نام چگونه ترجمان تمامی جوانب این برند خواهد بود. رقبا را چک کن: رقبای شما چه اسامی دارند؟ لیستی از اسامی آنها تهیه و با هم مقایسه کنید تا ایده شما شکل بگیرد و اسم خودتان را توسعه و بهبود دهید به گونه ای که در میان جمعیت رقبا، نام شما متمایز باشد…

 

۱۰ اشتباه رایج در نامگذاری برند

نامگذاری برند

انتخاب نام برند یکی از مهمترین بخشهای حوزه برندینگ به حساب می آید. تصور کنید نام ها وجود نداشتند. آنگاه دنیای ما چقدر سخت تر بود؟ در دنیای برندینگ و برندسازی نام یک میانبر برای انتخاب محصول یا خدمات دهنده در بین مشتریان است. به عنوان مشاور برندینگ توصیه هایی در مورد نام گذاری برند وجود دارد. متاسفانه بسیاری از شرکت ها در زمان نام گذاری برند خود اشتباهات زیادی را مرتکب می شوند که نهایتا باعث دور شدن مشتری از اهداف برند می شود و نام برند آنها نمی تواند ذهنیت مورد نظر برند را به مشتری انتقال دهد. در این مقاله به ۱۰ اشتباه اصلی در انتخاب نام برند اشاره می گردد. انتخاب نام و سپس بازنگری آن: هر مدیر برند با محصولات و خدمات ارائه شده توسط شرکت، از توسعه مفاهیم گرفته تا اجرای آنها با یک برنامه منظم و از پیش تعیین شده جهت تولید آنها در ارتباط است.اما انتخاب نام غالباً پس از این مراحل و در پی یک تلاش عجولانه اتفاق می افتد.این در حالی است که انتخاب نام بیش تر از آنچه افراد تصور می کنند پیچیده است. انتخاب نام های خلاقانه به منزله شروع یک سفر است که در این راه با تعداد زیادی از دستورات حقوقی و موانع زبان شناختی مواجه خواهید شد. این موانع اغلب به آن معنی است که نامی که از نظر شما فوق العاده است ممکن است قابل دستیابی نبوده و حتی نامناسب باشد.بنابراین لازم است که در ابتدای مرحله توسعه فرآیند نامگذاری مورد توجه قرار بگیرد.مراحل حیاتی و ضروری را برنامه ریزی کرده و حول این مطلب زمانبندی را انجام دهید.مدت زمان کوتاهی لازم است تا نامهایی که به لحاظ قانونی واضح هستند ثبت شده و وارد مرحله ثبت علامت تجاری گردد.در حالی که برای ثبت علامت تجاری معمولا مدت زمان طولانی لازم است و این زمانی است که می توان مد نظر قرار داد.بر این اساس می توانید مدت زمان طولانی را برای تصمیم نهایی در نظر بگیرید. حتی اگر زمانبندی فشرده و دقیقی برای انتخاب دارید قبل از انتخاب نهایی با افرادی که در این کار حرفه ای هستند مشورت کرده تا در مورد نام مورد نظر اطمینان حاصل کنید. فراموش کردن نقش استراتژی در فرایند نام گذاری و تنها، تمرکز بر بعد خلاقانه آن: سازمانها اغلب زمان کافی برای مشخص کردن و توافق برای نقش استراتژی نام نمی گذارند.یک نام بزرگ نامی است که آشکارا ارتباطات جایگاه سازی و شخصیت برند را می سازد.امروزه موقعیت های رقابتی بسیار گسترده شده است و نام هایی قدرتمند و منحصر به فرد خواهند بود که در مورد ویژگی های ظاهری کالا ، خدمات و سازمانی ، ارتباطات عاطفی موثر با مصرف کنندگان برقرار نمایند.نام مناسب در این حالت می تواند بسیار کمک کند. بنابراین معیارهای استراتژی خود را به صورت آشکارا بیان کنید ، در این حالت شما به ملاکهایی دست خواهید یافت که براساس آن نام ها را مقایسه کرده و یا انتخاب می کنید.همچنین این مورد که کدام نام ها مورد نیاز خواهد بود و هر نامی برای کدام محصول یا خدمت مناسب است نیز مورد بررسی قرار می گیرد…

نظرات بسته شده است.