Take a fresh look at your lifestyle.

۱۲ روش دیجیتال مارکتینگ برای توسعه برند

۱۲ روش دیجیتال مارکتینگ برای توسعه برند

آشنایی با روش های دیجیتال مارکتینگ منجر به شناخت بیشتر کسب و کار از رسانه هایی دارد که با فعالیت در آن قادر است با کمترین هزینه بیشترین بازخورد را برای خود به ارمغان بیاورد. راهکارهایی که می تواند تمام در محیط وب اجرا شود و از رسانه های جمعی مثل تلویزیون و رادیو به منظور توسعه برند استفاده گردد.

در حال حاضر روش ها و ابزارهای مختلفی برای توسعه برند در فضای دیجیتال وجود دارد، در این مطلب ما قصد داریم بهترین راهکارهای موجود را توضیح دهیم اما باید به این نکته توجه داشته باشید که:

هر کسب و کاری باید استراتژی خود را برای تبلیغات داشته باشد، با یک نسخه نمی توان حال تمام کسب و کارها را خوب کرد!

روش ها و ابزارهای بازاریابی دیجیتال

در مقاله مارکتینگ پلن یا پلن تبلیغاتی چیست و چگونه توسط آن تبلیغات موفقی داشته باشیم؟ راجع به استراتژی تبلیغات و مارکتینگ پلن صحبت کردیم. گفتیم برای موفقیت تبلیغاتی در فضای دیجیتال باید مارکتینگ پلن مناسب با کسب و کار خود را تهیه کنید. اینکه شما چه روشهایی را برای تبلیغ برند خود در نظر بگیرید بر روی موفقیت، فروش و در کل بر روی برندینگ شما تاثیر بسزایی خواهد داشت.

بعضی ها روش های تبلیغاتی را بر اساس نوع رسانه دسته بندی می کنند، بعضی ها بر اساس نوع مشتری، بعضی ها بر اساس کیفیت و بازخورد. همه ی روشهای بالا برای دسته بندی ابزارهای بازاریابی دیجیتال درست است. اما در تمامی مراحل چینش یک استراتژی دیجیتال باید توجه داشت که برند مذکور کیست، چه مشتریانی دارد، هدفش چیست، چه کار کرده، چقدر بودجه دارد و … تا بتوان بر اساس داده های واقعی روشهای مناسب تبلیغات در حوزه دیجیتال را به وی معرفی نمود.

متدهای دیجیتال مارکتینگ
متدهای دیجیتال مارکتینگ

شما به دنبال لیست بهترین روش های دیجیتال مارکتینگ هستید؟

اشتباه نکنید! چنین لیستی وجود ندارد و هر کس این لیست را درست کرده است فقط معرفی قصدش ارائه روش های دیجیتال مارکتینگ بوده است. شما نمی توانید بگویید کدام روش بهترین است، زیرا هر روش با توجه به جایگاه برند و خصوصیاتش می تواند روشی ایده آل و یا روشی بد برای تبلیغ باشد.

مشکلی که خیلی از کسب و کارها با آن روبرو هستند روش تقلید نادرست است. بگذارید این روش را با یک مثال به شما توضیح دهم:

چند برادر با وانت خود در خیابانی در شهر بساط جگر فروشی راه اندازی کردند. برای اینکه کارشان بگیرد قیمت را مناسب تر از دیگر جاها ارائه دادند، کیفیت خدمات و محصولشان هم بسیار خوب بود. طولی نگذشت که ایشان مشتریان زیادی برای خود جذب کردند. اما این سیل مشتریان، دیگر افراد را به این فکر انداخت که آنها هم می توانند اینکار را کنند، مگر جگر درست کردن و فروختن کاری دارد؟! طولی نکشید که سطح شهر پر شد از وانت های جگر فروشی و این موضوع اینقدر زیاد شد که شهرداری آمد و همه جگرفروشی های وانتی را جمع کرد. جالب اینجاست با اینکار فقط یکی از آن جگر فروشی ها از وانت به مغازه جگر فروشی بزرگ رسید و آن هم کسی نبود جز آن چند برادر.

یک اتفاقی تو این ماجرا بود، افرادی که بدون اینکه تحقیق کنند، بدون اینکه بررسی کنند، بدون اینکه تحلیل کنند، کاری را به واسطه اینکه فلان کس چنین کاری کرده و سود کرده شروع کردند و شکست خوردند. واقعا به اینجور افراد چه می توان گفت؟!

در تبلیغات هم ما شاهد چنین کارفرمایانی هستیم. کسانی که دیدند فلان همکارشان از سایت دارد نتیجه می گیرد و به فکر این افتادند که سایت بزنند، اما نمی دانند که پشت یک سایت موفق چیست و چرا یک سایت موفق است و سایت دیگر نه.

مشتریانی داشته ایم که چون رقیبشان تیزر تبلیغاتی ساخته بود و برایش موفقیت آمیز بوده وی نیز به دنبال زدن تیزر تبلیغاتی افتاده، اما تمامی این کارفرمایان نتیجه کارشان یک چیز است: هیچ چیز!!!

مشکلات تبلیغاتی در دیجیتال مارکتینگ
بهترین راهکار برای از بین بردن مشکلات تبلیغاتی سازمان چیست؟

مهمترین اصل در دیجیتال مارکتینگ

یک اصل مهم در دیجیتال مارکتینگ وجود دارد و آن هم استفاده از مشاوره ی درست است. انتخاب یک مشاور مناسب برای کسب و کار در حوزه ی دیجیتال بسیار کار سختی است. چون دانشگاهی نیست که مدرک دیجیتال مارکتینگ بدهد و هر کس می تواند ادعا کند مربی و دیجیتال مارکتر حرفه ای است. تازه اگر هم دانشگاهی بود معلوم نبود فارغ التحصیلانش چقدر بدرد این کار می خوردند!

چرا مشاوره درست در دیجیتال مارکتینگ مهمترین اصل است؟

شما برای چه مشاوره انجام می دهید؟ خب مسلما قصد دارید بدون خطا پیش روید. در کارهای تبلیغاتی یک اشتباه منجر به بدنام شدن برند می شود، چند اشتباه منجر به شکست تبلیغاتی می شود و همه ی اینها دلیلش انتخاب نادرست مشاور تبلیغاتی است.

شما باید نقشه ی راهی مختص به برند خود داشته باشید که در آن کلیه روشهای متناسب با کسب و کار شما آورده شده باشد و برنامه ریزی های انعطاف پذیر کوتاه مدت (سه ماهه) و بلند مدت (یکساله) در آن پیش بینی شده باشد. برنامه ای که برند شما را به سمت جلو پیش ببرد نه اینکه شما را به عقب براند.

ما در آژانس دیجیتال مارکتینگ شایگان در کنار شما هستیم تا شما را یاری کنیم که اشتباه قدم بر ندارید.

راهکارها و روش های دیجیتال مارکتینگ

استفاده از روش های زیر برای هر کسب و کاری می تواند نتیجه متفاوت داشته باشد، اینکه از کدام یک از روشهای بالا برای انجام تبلیغات دیجیتال استفاده کنید بسته به نوع کسب و کار، اهداف و شکل مشتریانش دارد. برویم و با هم به لیست روش های بازاریابی دیجیتال نگاهی بیاندازیم:

  1. طراحی و توسعه سایت
  2. بازاریابی موتورهای جستجو (SEO & SEM)
  3. بازاریابی محتوا
  4. بازاریابی ویدئو یا ویدئو مارکتینگ
  5. بازاریابی در شبکه های اجتماعی
  6. افیلیت مارکتینگ
  7. اینفلوئنسر مارکتینگ
  8. تبلیغات بنری در سایتهای پر بازدید
  9. ایمیل مارکتینگ
  10. SMS مارکتینگ
  11. رپرتاژ آگهی
  12. وایرال مارکتینگ

طراحی و توسعه سایت

وقتی از طراحی سایت صحبت می کنیم منظور بالا آوردن هر سایتی نیست. وقتی از طراحی سایت در امر بازاریابی دیجیتال صحبت می کنیم منظور سایتی است که با استانداردهای بالایی طراحی شده و قابلیت تبدیل بازدیدکننده به مشتری را دارد.

در بازار امروز که کسب و کارها رقبای جدی دارند، دیگر نمی توان با داشتن ساده ترین و معمولی ترین چیزها در بازار رقابت کرد. برای اینکه بتوانید در عرصه ی اینترنت در بین کسب و کارها همکار جولان دهید باید یک پایگاه مستحکم و قابل اتکا داشته باشید و آن پایگاه سایت شماست.

طراحی سایت و دیجیتال مارکتینگ
سایت حرفه ای روشی برای جذب مخاطب و بازاریابی بهتر

داشتن یک سایت خوب نیز به تنهایی کافی نیست. شما باید رفتار کاربران را در سایت پیگیری کنید و با توجه به نیاز آنها دست به توسعه ی سایت بزنید. اینکار روح تازه ای به وب سایت شما می دهد و می تواند به بالا رفتن نرخ تبدیل کاربر به مشتری کمک کند.

بازاریابی موتورهای جستجو

بازاریابی در موتورهای جستجو خود شامل دو بخش است:

  1. تبلیغات در موتورهای جستجو
  2. سئو یا بهینه سازی سایت

تبلیغات گوگل یکی از پر طرفدارترین روش در بازاریابی موتورهای جستجو است. گوگل محبوبترین جستجوگر جهان است و شما می توانید با تبلیغات در گوگل روزانه بازدیدکنندگان زیادی را وارد سایتتان کنید. اما در حال حاضر با بالا رفتن نرخ ارز هزینه های تبلیغات در گوگل افزایش پیدا کرده است. چاره ی کار چیست؟ باید سایتمان را سئو کنیم!

منظور از سئوی سایت این است که شما بتوانید با انجام یک سری کارها در نتایج اولیه گوگل دیده شوید. اینکه چطور این کار انجام می شود کار پیچیده ای است. شما باید هزاران کار انجام دهید که سایت شما در صدر نتایج نمایش داده شود.

بازاریابی محتوا

بازاریابی محتوا به منظور جذب مخاطب از موتورهای جستجو صورت می گیرد. خیلی از صاحب نظران این راهکار دیجیتال مارکتینگ را در دسته ی بازاریابی موتورهای جستجو قرار می دهند، اما بدلیل اهمیت و قدرت این نوع بازاریابی، ترجیح ما این است که بازاریابی محتوا را از بخش سئو و بازاریابی موتورهای جستجو مجزا کنیم.

در بازاریابی محتوا ابتدا شناخت کاملی از مشتریان بدست می آید. این شناخت به پرسونای مخاطب معروف است. برای آشنایی با پرسونای مخاطب کلیک کنید.

با شناخت روی مخاطبان می توان فهمید آنها چه چیزهایی را دوست دارند و به چه موضوعاتی علاقه مند هستند. هر چقدر شناخت شما روی مشتریان بیشتر باشد و اطلاعات جامع تری نسبت به آنها داشته باشید نوشتن استراتژی تولید محتوا کار بسیار راحتری خواهد بود.

پس از شناسایی مشتریان، شروع به تعیین استراتژی محتوا به منظور جذب مشتریان بالقوه می کنند و پس از تعیین استراتژی، نوشتن محتوا آغاز می شود.

بازاریابی ویدئویی یا ویدئو مارکتینگ

هدف از ویدئو این است که پیامی نزدیکتر را به کاربر برسانیم! شاید توضیحش گنگ به نظر آید. اما وقتی کاربری با کسب و کارتان ارتباط برقرار کند می تواند تبدیل به مشتری شما شود و ویدئو یکی از بهترین روشها برای جذب مخاطبان و درگیر کردن آنها با برند است. ویدیو مارکتینگ یکی دیگر از روش های دیجیتال مارکتینگ است.

ویدئوها نقش بسیار سازنده ای در تبلیغات دارند. هر روز میلیون ها تیزر تبلیغاتی در تلویزیون نمایش داده می شود و میلیاردها نفر در سراسر دنیا این ویدئوها را می بینند. در ویدئوها می توان یک پیام را در ذهن مخاطبان تا مدتهای زیادی نشاند. یا حتی می شود اطلاعات بسیار زیادی را در مدت زمان کم به بیننده داد طوری که خسته نشود.

در دنیای امروز ویدئو مارکتینگ یکی از ابزارهای مهم در صنعت دیجیتال به حساب می آید، چرا که می توان توسط آن میلیون ها نفر را به سایت کشاند و یا با کسب و کاری آشنا کرد.

بازاریابی در شبکه های اجتماعی (Social Marketing)

شبکه های اجتماعی نقش پر رنگی در دنیای امروز دارند. امروزه اکثر مردم بیشتر از تلویزیون در شبکه های اجتماعی زمان می گذارند. این امر باعث شده رسانه ی جدیدی برای کسب و کارها ایجاد شود. برندها با حضور در شبکه های اجتماعی قصد دارند کاربران را حسابی درگیر خود کنند. بازاریابی در شبکه های اجتماعی یکی دیگر از روش های بازاریابی دیجیتال است. در این بازاریابی شبکه های اجتماعی نیز دو روش پر کاربرد وجود دارد:

  1. افیلیت مارکتینگ
  2. اینفلوئنسر مارکتینگ

افیلیت مارکتینگ (Affiliate Marketing) یا بازاریابی معرف به این صورت است که شما از صفحات مشهور و بلاگر ها می خواهید شما را معرفی کنند. البته در خارج از شبکه های اجتماعی نیز از افیلیت مارکتینگ استفاده می شود که مهمترین عضو آن رپورتاژ آگهی است.  در آینده در خصوص افیلیت مارکتینگ بیشتر صحبت خواهیم کرد.

در اینفلوئنسر مارکتینگ افرادی را پیدا می کنیم که متانسب با کسب و کار ما باشند و کاربران زیادی آنها را دنبال می کنند. به آنها می گوییم که مارا به صورت مستقیم یا غیر مستقیم تبلیغ کنند.

متاسفانه در کشور ما در حال حاضر فقط از اینستاگرام استفاده می شود و دیگر رسانه های اجتماعی به علت وجود فیلترینگ قابل استفاده نیستند.

تبلیغات بنری در سایت های پر بازدید

اگر شما توسط بهترین و پر مخاطب ترین سایت ها معرفی شوید بسیار عالی است. برای این منظور می توانید از تبلیغات بنری استفاده کنید. شرکتهای مختلفی در ایران اینکار را به بهترین شکل برای شما انجام می دهند، از صباویژن بگیرید تا سایت هایی مثل کلیک و ای نتورک. شما می توانید با ایجاد کمپین بنری در این سایتها به معرفی خدمات و محصولات خود بپردازید و کاربران زیادی را جذب کنید. البته لازم به ذکر است که این تبلیغات بیشتر جنبه برند سازی دارد و در طولانی مدت و طی استمرار مداوم افزایش فروش را برای شما به همراه خواهد داشت.

در حال حاضر تبلیغات بنری بیشتر برای معرفی کمپین ها استفاده می شود. برای گرفتن نهایت نتیجه از این نوع تبلیغات باید لندینگ پیچ یا همان صفحه فرود مناسبی برای جذب مخاطب و تبدیل آن به مشتری تبدیل کرد. در این صفحات باید با دادن پیشنهاداتی حتما ایمیل یا شماره همراه مخاطب گرفته شود تا در آینده با ایمیل مارکتینگ و پیامک با وی در ارتباط بود تا این ارتباط منجر به فروش شود.

همانطور که در بالا گفتیم از ایمیل مارکتینگ و SMS مارکتینگ برای ارتباط با مخاطبانی که با ما کمی آشنا شده اند استفاده می کنیم. استفاده از این دو ابزار برای تبلیغاتی که منجر به معرفی ما به افرادی شود که از ما شناختی ندارند منجر به شکست می شود.

این دو ابزار را باید برای ارتباط با کاربرانی استفاده کنید که اطلاعات تماس خود را با میل خود نزد شما داده اند تا از خبرهای برند شما در آینده باخبر شوند.

یکی دیگر از تبلیغات بنری که این روزها خوب جواب داده تبلیغات همسان است. در این نوع تبلیغات بهترین مطلب شما در سایت که مانند یک خبر است و قابلیت تبدیل بازدیدکننده به مشتری را دارد، در زیر پست های سایت های پربازدید به عنوان پیشنهاد مطالعه داده می شود و فقط در ازای کلیک مخاطبان روی آن از شارژ شما کم می شود که این عالی است. پس اگر برای افزایش فروش قصد دارید تبلیغات بنری راه بیاندازید پیشنهاد ما استفاده از کمپین های تبلیغات همسان است.

رپورتاژ آگهی

رپورتاژ آگهی یا رپرتاژ خبری به منظور خبرسازی در سایت های خبری و مجله های پر بازدید انجام می شود. مثلا فرض کنید هم زمان ۱۰ سایت خبری مشهور ایران راجع به برند شما صحبت کنند و در خبر خود به شما لینک هم بدهند. سیل عظیمی از کاربران اینترنتی به سایت شما سرازیر می شوند. اینکار روی سئوی سایت شما نیز تاثیر مثبت می گذارد.

امروزه یکی از بهترین و پر استفاده ترین روش های دیجیتال مارکتینگ استفاده از رپرتاژ خبری است. ما پکیج های مناسبی را برای خبرسازی برند شما آماده کرده ایم. برای آشنایی با پکیج های رپورتاژ آگهی کلیک کنید.

وایرال مارکتینگ

وایرال مارکتینگ (Viral Marketing) مهم ترین بخش از تبلیغات دیجیتال است. در بازاریابی می گویند اگر روشی برای وایرال شدن برندتان پیدا کردید بقیه روشها را کنار بگذارید و فقط روی وایرال مارکتینگ تمرکز کنید. اما رسیدن به یک ایده ی وایرال کار ساده ای نیست. تبلیغ وایرال تبلیغی است که سریعا توسط افراد در اینترنت دست به دست بچرخد. خود شما شاید بارها شاهد این نوع پست ها در اینستاگرام بوده اید. پستی که بتواند افراد زیادی را درگیر خود کند.

خب در بالا به انواع روش های دیجیتال مارکتینگ اشاره کردیم. گفتیم که چگونه می توانید از این ابزارها استفاده کنید و چطور باید روش های مناسبی برای بازاریابی دیجیتال انتخاب کنید. در ابتدای مطلب هم تاکید شدید کردیم که انتخاب نباید احساسی و بدون بررسی باشد. شاید یک برندی اصلا به سئو نیاز نداشته باشد زیرا کاربران هدفش زیاد تو اینترنت وی را جستجو نمی کنند.

منبع: شایگان

نظرات بسته شده است.