Take a fresh look at your lifestyle.

تخلف با قاب گوشی اپل!

0

قاب های محافظ بسیار متنوعی برای گوشی های اپل در بازار وجود دارد و هر سلیقه و سن و سالی را نیز پوشش می دهند. اما به تازگی قاب جدیدی موسوم به JIC یا Just In Case معرفی شده که قادر است تمامی مکالمات تلفنی را تنها با فشار یک دکمه ضبط و ذخیره کند.

قاب مورد بحث با میکروفن داخلی، اسپیکر و یک کارت حافظه میکرو اس دی به منظور ذخیره مکالمه ها همراه است. علاوه بر امکانات یاد شده باید بدانید این گجت در رنگ های شاد و متنوعی عرضه می شود که از دور کاملاً قابل تشخیص خواهد بود.

اما از آنجا که فرد پشت خط نمی داند شما از چنین قابی استفاده می کنید می توانید از ویژگی آن برای ضبط محرمانه و مخفیانه تماس های تلفنی بهره بگیرید. به طور مثال، این وسیله برای خبرنگاران، جاسوسان و افرادی که به جمع آوری مدرک برای اثبات ادعاهای خود نیاز دارند، بسیار مناسب خواهد بود.

شاید این طور به نظر برسد که چنین کاری غیر قانونی خواهد بود اما براساس قوانین فدرال ایالات متحده ضبط مکالمه ای که حرف های خود فرد ضبط کننده نیز در آن هست منع قانونی ندارد و برای این کار لازم نیست به طرف مقابل اعلام کنید که این گفت وگو در حال رکورد شدن است.

یعنی در واقع به تأیید یا رضایت مخاطب نیازی نیست. البته لازم به یادآوری است که این قانون در ۱۲ ایالت آمریکا همانند فلوریدا و میشیگان به گونه ای دیگر وجود دارد؛ به این ترتیب که هر دو طرف باید از این مسئله آگاهی داشته باشند.

اما در قوانین داخلی ایران این عمل جرم محسوب می شود. در اصل ۲۲ قانون اساسی به طور صریح آمده که حیثیت، جان، مال، حقوق، مسکن و شغل اشخاص از تعرض مصون است مگر در مواردی که قانون مجاز دانسته مانند اجازه ای که قضات برای کشف جرم برای شنود یا ورود پنهانی می دهند. همچنین براساس اصل ۲۵ قانون اساسی نیز ضبط و فاش کردن مکالمات تلفنی، استراق سمع و تجسس مگر به حکم قانون ممنوع است.

در قانون جرایم رایانه ای مصوب خرداد ماه ۱۳۸۸ در سه بخش با عنوان دسترسی غیرمجاز، شنود غیرمجاز و بازرسی رایانه ای به صورت ریز به این گونه جرایم پرداخته شده و مجازات زندان یا جریمه نقدی برای ارتکاب کنندگان تعیین شده است.

خریدوفروش و نگهداری هر گونه تجهیزات جمع آوری صوتی، تصویری از مردم و اسناد و مدارک شان بدون اطلاع آنها ممنوع است، مگر در حریم خصوصی و برای حفاظت اموال و ساختمان از سرقت. حتی اگر فردی در داخل منزل شخصی اش دوربین مدار بسته ای برای حفاظت اموال خود نصب کرده باشد، ولی همین وسیله منجر به ثبت تصاویر و گفته هایی از مهمان وی شود که اطلاعی از روشن بودن دوربین ندارد و باوجود میل باطنی اش فاش شود، این اقدام جرم محسوب می شود.

مبنا برای جرم بودن استفاده از این دوربین ها اطلاع نداشتن افراد در خصوص ضبط تصاویر، صدا و اسناد است. با تمامی این تفاسیر و قوانین موجود در رابطه با چنین مواردی، باید بدانید که قاب JIC در حال حاضر با قیمت ۴۰ دلار در وب سایت جمع سپاری Indiegogo قرار دارد و تخمین زده می شود تا پایان فصل بهار تولید و به صورت رسمی عرضه شود.

کارشناس حقوق

عضویت در خبرنامه

ارسال یک پاسخ