Take a fresh look at your lifestyle.

اصول استفاده صحیح از قدرت در محیط کار

اعمال قدرت روش های بسیاری دارد، برای مثال فریب دادن دیگران، مجبور کردن آنها به انجام برخی کارها یا نادیده گرفتن اطرافیان، اما ما به دوران جدیدی وارد شده ایم و باید این روش ها را کنار بگذاریم.

به گزارش دیجیاتو، «مارک کرولی» متخصص رهبری و نویسنده کتاب «رهبری از قلب» اخیرا با «داچر کلتنر» جامعه شناس دانشگاه «یو سی برکلی» درباره روش های پیشرفت و استفاده از قدرت گفت وگو کرده است.

مدل قدیمی قدرت

کرولی معتقد است در بسیاری از سازمان ها مدیران از قدرت شان سوء استفاده می کنند. نتایج یکی از تحقیقات مؤسسه معتبر «گالوپ» نیز نشان می دهد بیش از ۵۰درصد کارکنان به خاطر «خلاص شدن از دست مدیر» کارشان را ترک کرده اند.

به عقیده کلتنر، مفهوم قدیمی قدرت سابقه ای ۴۰۰ساله دارد و هنوز هم در مدارس و دانشگاه ها به دانش آموزان تدریس می شود.

 او می گوید: درک فرهنگی ما از قدرت تحت تأثیر عمیق اندیشه ماکیاولی و کتاب او به نام  «شاهزاده» قرار دارد که صدها سال پیش نوشته شده است. صدها هزار دانش آموز هر سال این کتاب را می خوانند و از آن اجبار، فریب و بی اعتنایی به دیگران را یاد می گیرند.

این جامعه شناس می گوید: افراد با چشیدن ذره ای موفقیت از انجام وظایفی که شایسته یک رهبر خوب است دست می کشند، کافی است به هرکس ذره ای قدرت بدهید تا ببینید چگونه خواسته های خودش را به دیگران ترجیح می دهد.

مدل قدرت جدید

کلتنر تأکید می کند که همزمان با گسترش جهانی سازی و بازتر شدن فضای محیط کار و افزایش تعامل و همکاری در آنها، قدرت باید در قالب حمایت، همدلی، احترام و توجه به عواطف انسانی نمود پیدا کند.

 او اضافه می کند: اکثر ما فکر می کنیم انسان های خوب همیشه از بقیه عقب می مانند و برای پیشرفت باید روی شانه های دیگران قدم بگذاریم، اما هیچ چیز از حقیقت مهم تر نیست.

او ادعا می کند که نتایج بیش از ۷۰تحقیق نشان می دهد افرادی که در سازمان های شان پیشرفت کرده اند از این پنج ویژگی برخوردار بوده اند:

۱- همدلی

آنها علاقه شان به دیگران را ابراز کرده، از آنها حمایت کرده و از موفقیت آنها خوشحال شده اند.

۲- مهربانی

این افراد با دیگران همکاری کرده، اطلاعات شان را به اشتراک گذاشته و در مقابل لطف دیگران از آنها تقدیر کرده اند.

۳- تمرکز

افراد موفق اهداف و قواعد مشترکی را مشخص و برای رسیدن به آنها تلاش کرده اند.

۴- آرامش

این افراد طی برقراری ارتباط یا انجام امور آرامش و تمرکز خود را حفظ کرده اند.

۵- گشاده رویی

آنها به دیگران اهمیت داده و همیشه آماده شنیدن سخنان آنها بوده اند.

زمانی که مدیری از این ویژگی ها برخودار باشند، خود او و کارکنانش از روحیه و سلامت فیزیکی و ذهنی بیشتری برخوردار بوده و در نتیجه بازدهی بالاتری خواهند داشت.

عضویت در خبرنامه

نظرات بسته شده است.