Take a fresh look at your lifestyle.

شرکت‌های زیرک و چابک و بازاریابی و تبلیغات بیشتر در دوره رکود

0

ad-spending

افزایش بودجه بازاریابی و تبلیغات زمانی که همه در حال کاهش دادن آن هستند یا میزان فروش شما کاهش پیداکرده است کاری غیرمعقول به نظر می‌رسد، اما در طی تمام دوره‌های رکود اقتصادی گذشته، شرکت‌های زیرک بودجه تبلیغاتی خود را افزایش داده و پس از این دوره بحرانی موقعیت بهتری داشتند.

دوران سختی است و بودجه‌های تبلیغاتی هم در حال کاهش پیدا کردن هستند
نمودار زیر محدود شدن میزان هزینه‌های انجام در این حوزه در طی سالهای مختلف تا سال ۲۰۰۸ را نشان می‌دهد. این دوران برای رسانه‌ها، شرکت‌های تبلیغاتی و همچنین شرکت‌های خلاقیت محور دوران بسیار بدی بود و یک عکس‌العمل طبیعی برای دست کشیدن از بودجه‌های تبلیغاتی و بازاریابی به شمار می‌آمد. با این وجود این یک ایده کوتاه‌مدت است که ممکن است به میزان سودآوری شرکت در این دوران کمک کند ولی برای آن در بلندمدت بسیار بد و گران تمام می‌شود.
شرکت‌های زیرک بودجه بیشتری را به این حوزه اختصاص می‌دهند
یک جستجوی سریع در سایت گوگل مقالات و مطالب بسیار زیادی را در این رابطه نشان می‌دهد. البته تعجبی نیست و تجربه نشان داده است که تمامی شرکت‌هایی که با یک ترازنامه معقول وارد این دوران می‌شوند و علیرغم تبلیغات و جو منفی موجود در رابطه با کم کردن بودجه‌های تبلیغاتی و بازاریابی، بطور عکس این بودجه‌ها را افزایش می‌دهند اغلب در طی این دوران و البته پس از آن با موفقیت بیشتری روبرو می‌شوند و حتی در برخی از موارد به رهبران صنعت خود بدل می‌شوند.

درک موضوع تقریباً ساده است: چرا که حتی در زمان سختی نیز مردم و بطور کلی مصرف‌کنندگان دست از هزینه کردن بر‌نمی‌دارند و حتی در پی بدست آوردن فرصت‌ها و پیشنهادهای بهتر هستند. زمانی که شرکت‌های فعالیت خود را کم می‌کنند یا بودجه تبلیغاتی خود را حذف می‌کنند، از ذهن مصرف‌کننده هم حذف می‌شوند. حتی اگر بطور کامل حذف نشوند، بطور ناخودآگاه شک و شبهه‌ای را در مورد خود وارد ذهن مصرف‌کننده می‌کنند. مصرف‌کننده آنها را ضعیف و در حال محو شدن می‌پندارد و به سمت رقیب که در حال پررنگ‌تر شدن است گرایش پیدا می‌کنند.

فرض کنید که در یک اتاق دو نفر در حال صحبت کردن با شما هستند و یکی از آنها حرکت کرده و از اتاق خارج می‌شود . . . طبیعتاً شما فقط و فقط به شخصی توجه می‌کنید و از وی تأثیر می‌گیرید که در اتاق همچنان حضور دارد.
چند مثال از دوران رکود اقتصادی
پروکتر اند گمبل – یک نمونه ناب از این دست از برندها است. این برند که در اواخر سال ۱۸۳۷ راه‌اندازی شده چندین و چند بحران اقتصادی را در طی تاریخ فعالیت خود پشت سر گذاشته است. در طی دوران بحران اقتصادی آمریکا و در زمانی که تمامی رقبای وی از بازار عقب‌نشینی کرده بودند با افزایش بودجه تبلیغاتی خود بازار بیشتری به دست آورد. این برند با استفاده از رسانه‌هایی از قبیل رادیو حتی دست به تولید برنامه‌های رادیویی و نمایشی و سپس تبلیغات محصولات خود در آنها کرد و این سیاست را تا به امروز ادامه داده است.

شورلت – شرکت فورد را به‌عنوان رهبر صنعت خودروسازی در سال ۱۹۳۱ سرنگون کرد، هرچند که اگر وضعیت کنونی این دو شرکت را با یکدیگر مقایسه کنید، وضعیت آنها کاملاً متفاوت است که این خود موضوع جدا از این مسئله است.

سیگار کمل – رهبر بازار در صنعت تنباکو بودند اما با رقابت بسیار زیادی از طرف سیگارهای چسترفیلد(Chesterfield) و لاکی استرایک(Lucky Strike) مواجه شدند. سیگار کمل با تبلیغات بیشتر پاسخ این دو شرکت را داد و نتیجه و سود آن را هم دید، همچنان که در سال ۱۹۳۵ مجدداً به رهبر بازار تبدیل شد.

چند مثال از شرکت‌های معاصر
این موضوع تنها محدود به شرکت‌هایی نیست که از قبل حضورداشته و سپس در دوره‌ای از عمر خود وارد رکود اقتصادی شده‌اند. مثال‌های زیر را ببینید که از شرکت‌هایی می‌گوید که با بازاریابی و تبلیغات حساب‌شده از ابتدا در دوران بحران و رکود تأسیس شده‌اند:

فدکس – که کسب‌وکار خود را در سال ۱۹۷۳ و در طی رکود اقتصادی ناشی از بحران گاز شروع کرده بود. برخلاف متکی بودن به کامیون و کامیونت‌های گازوئیلی و هواپیما برای انتقال بسته‌ها در نقاط مختلف، اما باز هم موفق شد و رشد کرد. دلیل آن هم نه تنها توانایی وی برای انتقال محموله در شب بود، بلکه این موضوع را بخوبی به اطلاع مصرف‌کننده رساند و آنها را قانع کرد که این گزینه مطلوب‌تری است.

شرکت مایکروسافت – نیز بطور مشابه در سال ۱۹۷۵ تأسیس شد. ترکیب زیرکی و دانایی بیل گیتس و سرمایه‌گذاری در بازاریابی به آنها اجازه ادامه فعالیت و رشد کردن و حتی کنار زدن رقبا از قبیل IBM را داد. در عمل هیچ‌کس نمی‌تواند ادعا کند که مایکروسافت در دوران خوب یا بد بازار از میزان فعالیت تبلیغات و بازاریابی خود دست کشیده است – حتی اگر بخشی از بازار را بطور کامل ازدست‌داده باشد.

سی ان ان – زندگی خودش را در طی سالهای سخت دهه ۸۰ میلادی آغاز کرد و با سرمایه‌گذاری بر روی صنعت در حال رشد و گسترش تلویزیون‌های کابلی خود را به یک شبکه ۲۴ ساعته بدون رقیب تبدیل کرد. این شبکه این کار را از طریق ارائه گزارش‌های باکیفیت برای مخاطب و همچنین تبلیغات و بازاریابی قوی انجام داد. شاید الآن بهترین در این صنعت نباشد، اما همچنان نماینده مفهوم یک شبکه خبری ۲۴ ساعته است.

و در آخر نمونه بسیار نزدیک و ملموس‌تر ازنظر زمانی:
ورایزن کامیونیکیشنز – در توسعه و ساخت شبکه فیبر نوری سرمایه‌گذاری کرد و نتایج و منافع حاصل از آن را هم از آن خود کرد. این شرکت در حال حاضر قادر به رقابت با شرکت‌های کابلی و دیگر شرکت‌های ارتباطی برای ارائه خدمات تلفن، رادیو و تلویزیون و همچنین اینترنت باقیمت‌های بسیار رقابتی است.

дома новгородпроверка тиц и прховер в москвеcar bra for 2006 nissan altimaкупити часDATAKAM

عضویت در خبرنامه

ارسال یک پاسخ