Take a fresh look at your lifestyle.

مدیریت استرس

0

پرسش: مدیریت فروش یک شرکت مواد‌غذایی را به عهده دارم. با اینکه سابقه‌ طولانی در حوزه فعالیتم دارم ولی دائما حین کار یا در شروع هر پروژه دچار استرس می‌شوم. لطفا راهنمایی بفرمایید که چگونه می‌توانم از این مشکل جلوگیری کنم؟

پاسخ کارشناس: مدیرانی که دچار استرس می‌شوند از آینده کاری خود می‌ترسند. این نگرانی از آینده باعث ایجاد تنش‌های روحی در اکثر مدیران می‌شود. دلیل اصلی ترس از آینده نیز نداشتن اطلاعات کافی و عدم آگاهی نسبت به آینده است برای مثال مدیران فروش به دلیل از دست دادن پروژه‌های فروش خود دچار نگرانی می‌شوند و پیامدهای این نگرانی ایجاد استرس در آنها است. ارتقای شغلی نیز از دسته عوامل استرس‌زا در میان مدیران میانی و فروش است. آنها به دلیل اینکه از موقعیت به دست آمده سربلند بیرون بیایند دچار استرس و نگرانی می‌شوند.

استرس در مدیران را می‌توان به دو دسته تقسیم‌بندی کرد. این تقسیم‌بندی عبارت است از:

یک: استرس مثبت؛ این نوع استرس به‌عنوان محرک فعالیت در افراد عمل می‌کند. داشتن کمی نگرانی و استرس در افراد لازم است. این نوع استرس نشانه تعهد کاری ا‌ست که افراد در کار خود دارند و همین عامل انگیزه آنها را در بهتر کار کردن بالا خواهد برد. البته مدیران باید مراقب باشند که این نوع استرس از حد خود افزایش پیدا نکند. چون در این حالت مانع از فعالیت درست مدیران خواهد شد.

دو: استرس منفی؛ این نوع استرس خطرناک است و اثرات مخربی در افراد ایجاد می‌کند. مدیری که دچار این نوع استرس است به خوبی نمی‌تواند روی فعالیت‌های خود متمرکز شود. به نوعی این استرس قدرت فکر و عمل کردن را از افراد می‌گیرد.

مدیران می‌توانند با افزایش آگاهی و دانش خود این نوع استرس را در خود کاهش دهند. داشتن مهارت نیز در افراد باعث کاهش استرس منفی خواهد شد. مدیری که بر حوزه فعالیت خود مسلط باشد کمتر دچار استرس خواهد شد.

عضویت در خبرنامه

ارسال یک پاسخ