Take a fresh look at your lifestyle.

همه‌ی ما تقویم بازاریابی لازم داریم!

0

من نه تنها هیچ وقت آدم منظمی نبودم که حتی به شلختگی ‌معروف بودم. این تقریباً در همه بخشهای زندگی‌ من صدق میکرد. حالا بگذریم که چه تغییری در سالهای‌ آخر لیسانس در من ایجاد شد و در نهایت وقتی‌ تصمیم گرفتم در حوزه بازاریابی و تبلیغات کار کنم، این مهم نه تنها باید فراتر از یک عادت بلکه باید تبدیل به جزئی از شخصیت من می شد‌.

البته یک بهانه در ایران که تقریباً همه ما با آن آشنا هستیم این است که: «در ایران نمی‌شود برنامه‌ریزی کرد چون شرایط روز به روز تغییر می‌کند و هیچ چیز از قبل قابل پیشبینی‌ نیست.» حتی اگر تا حدودی هم این حرف درست باشد باز هم دلیلِ قابل توجیهی نیست که اصلاً برنامه‌ریزی نکرد. در واقع در هیچ جای دنیا نمیشود به صورت ۱۰۰ درصد همه چیز را پیش‌بینی‌ کرد.احتمالاً در ایران فقط درصد عدم توانایی پیش بینی نسبت به مناطق دیگر بیشتر است و البته می دانیم که در هر برنامه ریزی باید فاکتور های مربوط به ریسک هم دیده شود، حتی شاید داشتن یک برنامه دوم اکثر مشکلات را حل کند.

برای هیچ مدیر بازاریابی امکان پذیر نیست که بتواند بدون تقویم بازاریابی (Marketing Calendar) کار کند و شاید به نظر بسیاری این یکی‌ از فاکتور‌های اولیه‌ برنامه‌ریزی باشد ولی‌ واقعیت این است که متاسفانه حتی در دپارتمانهای بازاریابی بعضی شرکتهای بزرگِ ایران هنوز یک تقویم سالانه بازاریابی وجود ندارد. باید در یک آژانس تبلیغات و بازاریابی کار کنید تا متوجه این کمبودِ تاسف بر انگیز شوید. البته نمی‌خواهم اینجا فقط تاسف بخورم و ایراد بگیرم، بلکه میخواهم در این نوشتار سعی‌ کنم به این باور برسیم که واقعا بدون یک تقویم نمیشود برنامه ریزی بازاریابی کرد.

پنج دلیل اصلی‌ برای هر برنامه‌ریزی تایید کننده این موضوع است:

۱- داشتن نگاه جامع به برنامه های‌ بلند مدت تر
۲- صرفه‌جویی در وقت هنگام اجرای برنامه ها
۳- امکان پیگیری وبررسی روند اجرا و نتایج بدست آمده
۴- اجرای به موقع برنامه ها
۵- ایجاد هماهنگی‌ بین سایر بخشهای مرتبط در سازمان

بجز اهمیت خیلی‌ زیاد « تقویم های سالانه مارکتینگ » (Annual Marketing Calendar)، برای فعالیتهای زیر مجموعه هم باید همیشه برنامه ای مدون داشت. یکی‌ از این بخشها که برای ما در لاوان همیشه محوریت کاری بیشتری داشته است فعالیتهای مربوط به بازار‌یابی دیجیتال است.

بازاریابی دیجیتال خود شامل چندین زیر مجموعه از رسانه ها و محتوای متنوع هست که اگر بین همه آنها ارتباط درست و برنامه‌ریزی خوب صورت نگیرد، بهره‌‌برداری درست از پتانسیل های آنها تقریباً غیر ممکن است. این مهم مطمئناً برای آژانسهای بازاریابی حتی بیشتر حائز اهمیت است چرا که در آن واحد احتمالاً چندین برنامه همزمان شرکت‌های مختلف را در رسانه های متعدد مدیریت و برنامه‌ریزی می‌کنند.

bigstock-Workplace-

ما در لاوان با رعایت این اصل توانستیم هم به مشتریانمان این چشم‌انداز را از برنامه‌های کوتاه و بلندمدتشان بدهیم و هم اینکه مشکل تداخل مسئولیت‌های داخلی‌ در یک آژانس بازاریابی را حل کنیم. این موضوع که یک تقویم بازاریابی (Marketing Calendar) برای هر دوره فعالیت داشته باشیم بسیار مهم است ولی‌ اینکه چه شکلی و قالبی داشته باشد کاملاً بستگی به نیاز و سلیقه هر برنامه‌ریز دارد، مهم این است که برنامه‌ها مدون، قابل پیگیری و اندازه‌گیری باشند و بس!

با در نظر داشتن دیجیتال مارکتینگ، اهمیت داشتن یک تقویم در بازاریابی محتوا به عنوان یکی از ابزار های دیجیتال مارکتینگ بیشتر هم می شود. پس فقط کافیست یک برنامه زمانبندی دوره‌ای، ماهانه یا هفتگی داشته باشیم که به تفکیک رسانه طبقه بندی شده باشد. در آن می توانیم نوع محتوا و جزئیات آن که به عنوان مثال می تواند شامل عکس یا ویدیو مورد نظر، زمان پست، کپشن ها، هشتگ ها و غیره باشد را ذکر کنیم. جدولی درست کنیم با جزییات، که اگر یک روز خودمان نبودیم حتی به عنوان مثال یکی از پست‌ها در شبکه های اجتماعی عقب نیفتد چون تمام اهمیت بازار‌یابی محتوا به تداوم آن است!

дешевая посуда в москвепризнаки кишечной палочкикуба дайвингweb 2 0 propertiesdrupal vs joomlaкупить электростеплерmustang car cover reviewsBinary Options Autotrading

عضویت در خبرنامه

ارسال یک پاسخ