Take a fresh look at your lifestyle.

شخصیت شناسی – درس ۹: گوردون آلپورت و صفات انسانی

بسیاری از کتابها و نوشته های حوزه شخصیت شناسی، از گوردون آلپورت به عنوان پدر روانشناسی شخصیت نام می‌برند. بعد از نسل روانکاوانی مانند فروید و یونگ، آلپورت از جمله نخستین روانشناسانی بود که تمام زندگی خود را صرف شخصیت و شخصیت شناسی کرد.

پایان قرن نوزدهم و بخش قابل توجهی از قرن بیستم با نبرد پایان ناپذیر دو مکتب بزرگ همراه بوده است:

آنها که در پی «روانکاوی و روان تحلیل گری» بودند واژه‌هایی مانند «من» و «من برتر» و «خود» و «انرژی» و «روان» و واژه‌های مشابه را چنان رواج داده بودند که جایی برای «شخصیت» و «شخصیت شناسی» باقی نمانده بود. تمرکز این نگرش، بر موجود ناشناخته ناخودآگاهی بود که بخش قابل توجهی از رفتار را کنترل می‌کرد و جلوه‌هایی از خودش را گه گاه در لحظاتی، در قالب لغزش‌های کلامی و خواب و رویا و خشم های کنترل نشده، نشان میداد.

در مقابل هم نسل جدیدی از دانشمندان رفتارگرا مانند پاولوف و اسکینر شکل گرفته بودند که ترجیح می‌دادند از شیوه‌های «ذهنی و تحلیلی» در شخصیت شناسی فاصله بگیرند و دقیقاً راجع به چیزی که «مستقیماً دیده می‌شود» صحبت کنند. یعنی: «رفتار».

طرفداران مکتب رفتاری معتقد بودند که نهایتاً همه چیز در قالب رفتار قابل مشاهده و سنجش است و رفتار را هم می‌توان با پاداش، تنبیه و شرطی سازی و موارد مشابه، تغییر داد. در نگاه طرفداران این مکتب، یادگیری چیزی محسوب می‌شود که در نهایت به تغییر رفتار منتهی شود.

این جدال و نبرد، امروز هم پیروان آنها، گاهی در حد جنگ‌های صلیبی مشاهده می‌شود و طرفداران این مکاتب به هر قیمت و با هر شیوه‌ای به به مخالفت با یکدیگر می‌پردازند.

روانشناسی رفتاری و آزمایش کلاسیک سگ های پاولوف

نمایش کامل این مطلب برای کاربران آزاد متمم انجام می‌شود. برای اطلاعات بیشتر، لطفاً به این صفحه مراجعه نمایید.

در درس بعدی، بیشتر با کار آلپورت و دستاوردهای او آشنا می‌شویم. کسانی مانند ریموند کتل، که این روزها مدلهای شخصیت شناسی آنها در حوزه مدیریت و ارتباطات و خصوصاً مذاکره، رایج است، از پیروان مکتب آلپورت محسوب می‌شوند.

تمرین:

بیایید کمی به سبک گوردون آلپورت به شخصیت شناسی فکر کنیم.

فهرستی از ده صفت را که به نظر شما، با مدل ذهنی آلپورت می‌تواند در فهرست او قرار داشته باشد را بنویسید. لطفاً تقلب نکنید و به اصل فهرست او مراجعه نکنید!

نوشته شخصیت شناسی – درس ۹: گوردون آلپورت و صفات انسانی اولین بار در متمم پدیدار شد.

مبنع این خبر (برای مشاهده متن کامل خبر لینک زیر را بزنید):
متممрадиаторы горизонтальныекилиманджаро маршрутыwedding ceremony caricature makerвосхождение на килиманджаро маршрут machameenglish translated to italianотдых в мае греци¤ погодадокументы дл¤ сафари в африкеaltezza travelвзять денег в долг на нссактуальность кредитования малого и среднего бизнесакупить аксессуары для кухниДержатели для бокаловсковородки грильrussian english medical translationпроектирование коттеджа опыт проектированияseo анализ сайтараскрутка сайтовusability websiteIvecosun protection for your carhotel amwajdrift gost s

عضویت در خبرنامه

نظرات بسته شده است.