Take a fresh look at your lifestyle.

۳ دلیل مهم که ضرورت اجرای بازاریابی سببی را برای هر برند اثبات می کند

سه دلیل ضرورت اجرای بازاریابی سببی (⁣⁣همان بازاریابی عِلّی)

⁣⁣بازاریابی سببی یا همان بازاریابی عِلّی زمانی اتفاق می افتد که دو برند انتفاعی و غیر انتفاعی برای افزایش آگاهی یا جمع آوری پول برای هدفی با یک سازمان متحد می شوند.

در واقع معمولا بازاریابی علّی به یکی از دغدغه های اجتماعی مثل امور خیریه، حمایت از قشری خاص و یا حفاظت از محیط زیست می پردازد و سعی دارد با به وسط کشیدن این ایده آل ها مصرف کنندگان را به انتخاب برند ترغیب نماید.

مثالهایی از سازمان های غیرانتفاعی در سطح جهان

صلیب سرخ، یونیسف، یونسکو و سازمان بهداشت جهانی از جمله شناخته شده‌ترین سازمان‌های غیرانتفاعی در سطح جهان هستند. انجمن‌های حمایت از بیماران خاص و نیز انجمن‌های حمایت از حیوانات و نیز بسیاری از انجمن‌های علمی بزرگ در جهان نیز، غیرانتفاعی هستند.

وجه اشتراک برندهای آیفن ۷ قرمز( red iPhone 7)، کفشهای تام(Tom shoes)، و شعار شرکت جی کامنز سوزان مبنی بر ” برای درمان مبارزه کن” ، چیست؟ پاسخ اینست که همه ی آنها برای حمایت از کمپین های بازاریابی سببی ایجاد شده اند.

انتظار می رود که بازاریابی و پشتیبانی های سببی (علّی)، تنها امسال، ۰۶/۲ میلیارد دلار سودآوری داشته باشند.

بازاریابی علّی برای هردو برند، برگ برنده ی پراهمیتی است، زیرا نه تنها در تارو پود آنها نفوذ می کند، بلکه مشتریان را با این کمپین ها آشنا می کند و آنها را ترغیب به دست و دلبازی و خرج می نماید. اگر مایلید مسیر تازه ای برای کسب و کار خود در پیش گیرید، کمپین بازاریابی سببی چند برندی گزینه ی مناسبی است. اما، اگر هنوز احتیاج به برهان دارید، سه مزیت زیر ممکن است شما را بسمت به کارگیری بازاریابی سببی سوق دهد.

در زیر نمونه هایی از اجرای بازاریابی سببی یا علّی توسط برندهای برتر دنیا را مشاهده کنید که توضیح میدهد خرید هر بطری DAWN در واقع یک دلار کمک به حفظ محیط زیست هست و یا کوکاکولا برای محافظت از خرس قطبی این کمپین را اجرا کرده است.

بازاریابی سببی - بازاریابی علّی

بازاریابی سببی - بازاریابی علّی

بازاریابی سببی - بازاریابی علّی

۱- با مخاطبان جوانتر ارتباط برقرار می کنید.

افزایش طول عمر هر کسب و کار، عامل کلیدی برای هر بازاریابی است. برای اینکار باید مطمئن شوید که برند شما با مشتریانی که بالاترین قدرت خرید را دارند در ارتباط باشد. هردو گروه نسل نوپای کنونی که آن را نسل Z می نمامیم و نسل آغاز هزاره ی جدید میلادی که آن را نسل نیکوکار می نامیم، عاشق حمایت از برندهای حامی دغدغه های اجتماعی هستند.

در حقیقت نسل نیکوکار، آنقدر طرفدار شرکتهای مسئولیت پذیر اجتماعی هستند که ۷۵ درصد از آنها حاضرند در  ازای کاهش حقوق برای یکی از آن شرکتها کار کنند. بنابراین شما نه تنها به پایگاه مشتریان دست می یابید، بلکه کارمندان آتی و کنونی خود را نیز میتوانید تامین کنید.

دو فکر بهتر از یک فکر نتیجه می دهد.

در مورد بازاریابی علّی، دو قشر مختلف از مخاطبان مطمئنا بهتر از یک قشر است. به عنوان مثال فرض کنید می خواهید با یک شرکت غیر انتفاعی که مخاطبانش کاملا با مخاطبان شما متفاوت است شریک شوید؛ بدین وسیله ،از طریق بازاریابی مشترک و اقدامات تبلیغاتی، مخاطبان شما با کسب و کار شریک شما و مخاطبان شرکت شریک با کسب و کار شما آشنا می گردند. بدین ترتیب افرادی که قبلا قابل دستیابی نبودند، مخاطب شما قرار می گیرند.

۲- تعهدمشتریان را افزایش می دهد.

شراکت با برندهای مشهور دیگر،  همانطور که مخاطبان بیشتری در اختیار شما قرار می دهد، باعث ایجاد تعهد آنها به برند شما نیز می شود. براساس پژوهش Unilever، ۳۳ درصد از مشتریان از برندهایی خرید می کنند که از لحاظ محیطی و اجتماعی سودمندند.

اگر برند شما با عوامل و سازمانهایی که مورد علاقه ی مشتریان است همکاری کند، مشتریان تصور می کنند در واقع با خرید از برند شما، تاثیر سازنده ای برجای گذاشته اند. بازاریابی علّی راهی موفق جهت نفوذ بیشتر بر مشتریان کنونی شما نیز هست.

برای مثال کمپین زیبایی حقیقی که کاری از شرکت Dove بوده و کمپین پیاده روی جهت حمایت از بیماران مبتلا به سرطان سینه توسط شرکت Avon (تولید کننده لوازم آرایشی و زیبایی) را در نظر بگیرید. هر دوی این برندها با عواملی متحد شده اند که مشخصا زنان را تحت تاثیر قرار می دهد؛ زیرا اکثر مشتریان آنها را جامعه ی زنان تشکیل می دهند.

بازاریابی سببی - بازاریابی علّی

بازاریابی سببی - بازاریابی علّی

بازاریابی سببی - بازاریابی علّی

به همین صورت، شرکت تویوتا اخیرا با شراکت با شرکت راه های متحده، شرکت تعاونی حمل و نقل کالین کانتی را تاسیس کرده اند. کارخانه ای جهانی که به واسطه ی کیفیت اتومبیل هایش شناخته شده است، ترتیبی داده است تا سطوح طبقاتی را قوت بخشد.

ال اسمیت، نایب رییس گروه نوآوری اجتماعی شرکت تویوتا  در شمال آمریکا، می گوید: ” هدف این برنامه ی جامع، توانبخشی زنان و کودکان بی خانمان برای فایق آمدن بر مصیبت و فقر و کمک به آنان جهت ارتقایِ سلامت و سطح طبقاتی آنهاست.”

این کمک هزینه به عنوان اعلام رسمی به بازار تگزاس شمالی خود مبنی بر اختصاص آنها به حل مشکلاتِ محلیِ مکانی است که بسیاری از مردم آن منطقه از راحتی صندلی راننده خود چشم پوشی می کنند ، خدمت می کند.

ابتکاراتی از این دست توضیحی است به این موضوع  که چرا تویوتا همچنان در لیست “بهترین مکان ها برای کار” قرار دارد. آنها نه تنها ستونی از حمایت مشتری ها را ایجاد می کنند، بلکه چارچوبی فراهم می آورند که کارکنان به قرار گرفتن درآن افتخار می کنند.

برند، با انتخاب عواملی که مخاطبان کنونی را هدف قرار می دهد، به مشتریان خود نشان می دهد که نگران سلامت جامعه است. و در مقابل، مشتربان نیز به نشانه  ی حمایت از برند، محصولات آن را خریداری می کنند.

۳- تصویر برند شما را تقویت می کند.

ادراک برند مثبت در میان مشتریان، حکم طلا است و در جهانی که چند نظر منفی می تواند یک برند را  به شدت تخریب کند، یک کمپین بازاریابی علّی سازمان یافته، می تواند نگرش های مثبت را به سمت شما روانه کند.

با ایجاد یا پیوستن به یک کمپین بازاریابی علّی، می توانید نظرات آنلاین مثبت را تقویت کنید و تصویر مشترک خود را قوت بخشید و بدین ترتیب سودآوری را افزایش دهید. بازاریابی علّی، روشی بسیار مناسب برای کمک به یک عامل مفید و همچنین ایجاد منفعت های بیشمار برای برند شما است.

درواقع، مسئله خیلی ساده است: همه انسانها از انجام کار خیر لذت می برند. سهیم بودن در هرگونه امری که از دید جامعه مثبت باشد، به افراد حس رضایت داده و موجب مباهات فرد است.

حال در نظر بگیرید بین دو برند با ویژگیهای نسبتا یکسان، بسیاری از مصرف کنندگان برندی را انتخاب می کنند که از یک دغدغه اجتماعی حمایت می کند. بدین ترتیب آنها با وجدانی آسوده از خرید خود لذت می برند. این دستیابی به حس رضایت مشتری، امری بسیار ارزشمند در بازار رقابتی کنونی است.

منبع: اقیانوس آبی

نظرات بسته شده است.