Take a fresh look at your lifestyle.

بررسی ۱۱ اشتباه متداولی که در توسعه برند آنلاین رخ می دهد

برای حصول پیشرفت در زمینه تجارت آنلاین و توسعه یک برند، نیاز به رعایت برخی نکات کلیدی است که به آنها می پردازیم.

امروزه حضور آنلاین یک تجارت به اندازه حضور فیزیکی در بازار اهمیت دارد. پس چرا با انجام اشتباهاتی که می توان از وقوع آنها جلوگیری کرد، اعتبار شرکت تان را به خطر می اندازید؟

در اینجا به نمونه هایی از این اشتباهات می پردازیم. اشتباهاتی که می توانند جلوی موفقیت بیزینس هر یک از ما را بگیرند. 

۱- برای آینده برند خود هیچ فکری در ذهن ندارید

آیا از مهارت های کارآفرینی خود مطمئن هستید؟ فکر می کنید که بهترین محصول سال را دارید؟ دوباره فکر کنید. شما باید بهترین محصول قرن را تولید کنید؛ یا حداقل باید ذهنیتی اینگونه داشته باشید. اگر دودل هستید وارد بازار نشوید. در عوض، برای گسترش بیزینس خود در سال های آینده مطمئن و شجاع باشید.

۲- نمی توانید یک نام منحصر به فرد برای برند خود برگزینید

شما قطعا باید یک نام منحصر به فرد برای برند خود انتخاب کنید. نامی که با برنامه های جاه طلبانه شما مطابقت داشته باشد. حتما مطمئن شوید که نامی مشابه نام برند شما در بازار وجود ندارد و همین طور بررسی های لازم را انجام دهید تا بتوانید یک آدرس مناسب برای وب سایت برندتان درست کنید. بعضی مواقع حتی شرکت های بزرگ نیز در این زمینه دچار اشتباه می شوند و نامی که برای برندشان انتخاب می کنند تکراری یا بدون جذابیت است.

نویسنده اصلی این گزارش در توصیف برند خود و انتخاب نام آن می نویسد:

یکی از دلایلی که باعث شد تا من نام تاکو (Taco) را برای آژانش بازاریابی خودم انتخاب کنم این بود که یک نام رایج و منحصر به فرد بود. من می دانستم که بسیاری از آژانس های بازاریابی، اسم های بی مزه یا نام مخفف عجیبی داشتند. اسمی که ساده و منحصر به فرد باشد باعث جلب توجه مردم می شود.

۳- از دیگران برای کمک به توسعه وب سایت خود استفاده نمی کنید

شما شاید در زمینه تکنولوژی مهارت بالایی داشته باشید، ولی آیا واقعا لازم است که برای یادگیری تمام زیر و بم های ساختن وب سایت وقت بگذارید؟ این موضوع را همیشه به یاد داشته باشید که اولویت شما باید راه انداختن بیزینس و رونق بخشی به آن باشد، بنابراین وقت تان را با نشستن پشت رایانه هدر ندهید، در این صورت وقت کمتری برای پیش بردن بیزینس خود خواهید داشت. کارهای تکنیکی را به کارشناسان بسپارید و خودتان روی مدیریت بیزینس تمرکز کنید.

۴- طرح پشتیبان ندارید

یکی از اشتباهات رایج مردم این است که ارزش دیتای خود را نمی دانند. این اشتباه حتی از کارآفرینان حرفه ای نیز سر می زند. شما شاید با خود فکر کنید که در هیچ حالتی اتفاق بدی برای بیزینس من نمی افتد. با اینکه شاید بتوانید از بیزینس خود در مقابل سیل و آتش سوزی حفاظت کنید، اما در مورد تروجان ها چطور؟ این نوع از بدافزارها می توانند از راه دور وارد سیستم شما شوند و فایل های تان را آلوده کنند. ممکن است وضعیت به حدی وخیم شود که حتی نتوانید به یکی از فایل های خود دسترسی داشته باشید. پس شما بیشتر از آنکه خودتان تصور می کنید آسیب پذیر هستید. حتی شرکت های بزرگ چند ملیتی نیز با چنین حوادثی روبه رو شده اند، بنابراین همیشه یک راه حل پشتیبان برای مواجهه با چنین حوادث غیر قابل اجتنابی در نظر داشته باشید.

مطلب مرتبط: برند چیست / مارک، برند، نمانام، نشان تجاری

۵- نمی توانید یک پیام واضح را برسانید

اگرچه ممکن است در توئیتر و فیس بوک و لینکدین فعالیت زیادی داشته باشید، اما یکی از بدترین اتفاقاتی که ممکن است برای شما پیش آید این است که برند شما پیام های مختلف و متناقضی درباره ویژگی ها و همکاری های بیزینس شما بفرستد. گاهی بعضی از صاحبان تجارت، هر کامنت و صفحه ای را در شبکه های اجتماعی لایک می کنند تا اینکه برند خودشان را بیشتر جلوی چشم بیاورند. باید بگوییم که این کار اشتباه است. در دنیای تجارت باید در مورد هر حرکت خود فکر کنید و برنامه داشته باشید. برای اینکه حضور آنلاین بیزینس خود را سر و سامان دهید بهتر است یک مدیر بازاریابی استخدام کنید.

۶- شما خود را در گوگل جست وجو نمی کنید

آیا اخیرا شرکت یا وب سایت خود را در گوگل جست وجو کرده اید؟ اگر جواب تان منفی است باید هر چه سریع تر این کار را انجام دهید. همه می دانند که امروزه بیشتر مردم از موتور جست وجوی گوگل استفاده می کنند. پس افراد برای اینکه درباره برند و بیزینس شما بیشتر بدانند، به گوگل مراجعه خواهند کرد. اگر در بالای لیست نتایج جست وجو باشید بدانید که یک قدم از دیگران جلو هستید. یک نکته مهم دیگر هم اینکه مطمئن شوید هیچ مطلب نادرست و شرم آوری در مورد برند شما در اینترنت وجود ندارد.

۷- مطالب خود را غلط گیری نمی کنید

شاید به نظرتان مهم نباشد، اما حتما قبل از انتشار مطالب خود آنها را دوباره و سه باره بخوانید و اشکالات احتمالی را بر طرف کنید. هیچ گاه فکر نکنید که این کار، وظیفه وب نویسان است تا مطالب را غلط گیری کنند. برطرف کردن اشکالات نوشتاری و گرامری امری بسیار ضروری است که باعث می شود متن شما خواندنی، سلیس و روان باشد. اینکه وب سایت و پست های شما در شبکه های اجتماعی پر از اشتباه باشد، نه تنها آنها را بی نظم و شلخته جلوه می دهد، بلکه روی اعتبار برند شما نیز تأثیر منفی می گذارد.

۸- به دیگران اشاره نمی کنید

فرض کنید شما در شبکه های اجتماعی فعالیت دارید و تمام هفته در مورد بیزینس خود توئیت می کنید و در مورد کاری که می کنید و حیطه فعالیت تان و فروش های ویژه اطلاع رسانی می کنید. هدف از حضور در شبکه های اجتماعی فقط معرفی و اطلاع رسانی نیست. باید با دیگران در ارتباط باشید. باید روابط دوطرفه ایجاد کنید. سعی کنید با توزیع کنندگان و بیزینس های دیگر که در حیطه شما فعالیت می کنند، ارتباط برقرار کنید تا یک رابطه دوستانه و مشوق ایجاد کنید. این کار به رونق کار شما کمک می کند.

۹- به کاری که می کنید اشاره نمی کنید

از طرف دیگر، نباید فرض کنید که همه در مورد بیزینس شما می دانند. شما باید به طور مستمر در مورد کاری که شرکت تان می کند اطلاع رسانی کنید. این موضوع زمانی اهمیت دوچندان پیدا می کند که از روی نام، نتوان به طور واضح حیطه فعالیت شرکت شما را استنباط کرد. بسیار مهم است که فالوور های شما بدانند که شرکت تان چه کاری می تواند برای آنها انجام دهد. به جای اینکه مستقیما به تبلیغ خود بپردازید، می توانید مخاطبان خود را به صورت ماهرانه تری با زمینه کاری تان آشنا کنید. مثلا می توانید بگویید: آیا می دانید شرکت ما در زمینه . . . تخصص دارد. حتما مطمئن شوید که به مخاطبان تان بگوئید چرا شرکت شما بر شرکت های مشابه دیگر برتری دارد.

۱۰- دامنه های غیرفعال را حذف نمی کنید

وقتی شما در حال نهایی کردن اسم برندتان هستید و بین. com، . eu یا. biz مردد هستید، ممکن است به طور ناخواسته چند دامنه مختلف (domain) را ثبت کنید که بعدا مجبور شوید آنها را حفظ کنید. اگر یکی از دامنه ها را فعال نگه دارید و از دامنه های دیگر استفاده نکنید اشتباه بزرگی را مرتکب می شوید، چون مشتری های آینده ممکن است سردرگم و حتی عصبانی شده و از تجارت با شما منصرف شوند. همیشه یادتان باشد که دامنه های غیر فعال را حذف یا اینکه بینندگان آن دامنه ها را مستقیما به سایت اصلی هدایت کنید. آیا می دانستید که می توانید دامنه ها را به خود فروشندگان بفروشید؟ اگر مطمئن هستید که در آینده از دامنه های غیر فعال استفاده نخواهید کرد، می توانید فروش آنها را هم مد نظر قرار دهید.

۱۱- وارد گفت وگوها نمی شوید

آخرین نکته این است که وارد گفت وگوهای آنلاین شوید. به راحتی عقیده و احساس تان در مورد یک موضوع را با دیگران به اشتراک بگذارید و اجازه دهید دیگران با شخصیت شما آشنا شوند. مشتری ها به برقراری ارتباط شخصی علاقه دارند و می خواهند ببینند که چه کسی پشت این شرکت است. چطور استیو جابز (Steve Jobs)، مدیر عامل سابق اپل، به شخصیتی شناخته شده در جهان تبدیل شد؟ برقراری ارتباط با دیگران و شرکت کردن در بحث ها یکی از روش های هوشمندانه برای معرفی بیزینس و شرکت شما به دیگران است. به این صورت می توانید بدون اینکه حتی سمج یا گستاخ به نظر برسید، برند خود را تبلیغ کنید.

نظرات بسته شده است.