Take a fresh look at your lifestyle.

بررسی راهکارهای موفقیت در محیط کاری / چگونه با مدیران سختگیر رفتار کنید

بدون تردید کار در شرکتی که در آن مدیریت از عدم انعطاف و رفتار خوب با عوامل برخوردار است، امری کاملا دشوار است و مشکلات بسیاری را به همراه خواهد داشت. با این حال واقعیت این است که شما در جایگاهی قرار ندارید که بتوانید رفتار وی را دستخوش تغییر کنید.

توجه داشته باشید که مدیریت قلب تپنده شرکت است و در صورتی که کارمندان نتوانند با وی ارتباط لازم را داشته باشند، در کوتاه مدت انگیزه کاری خود را از دست خواهند داد. این امر اگرچه در ابتدا بدون مشکل به نظر می رسد به این خاطر که می توان جای خالی را با افراد جدید پر کرد، با این حال توجه داشته باشید که در راستای موفقیت تیمی لازم است هماهنگی لازم میان کارمندان وجود داشته باشد، به همین دلیل یک فرد جدید نیاز به زمانی دارد تا با شرایط جدید خود را به خوبی وفق دهد که این امر روند پیشرفت را با کندی مواجه خواهد ساخت.

همواره تعریف کارمندن از یک مدیر موفق فردی است که رفتاری توام با احترام با تمامی کارکنان داشته باشد، مانند مربی دلسوز رفتار کند، در اندیشه ترقی کارمندان خود در کنار رشد شرکت باشد. با این حال این امر حالت آرمانی داشته و همواره این احتمال وجود دارد که نوع رفتار مدیر شما آنگونه که تمایل دارید نباشد. به همین خاطر و در ادامه به بررسی ۹ راهکار در راستای تعامل بهتر با مدیران سختگیر خواهیم پرداخت.

۱- صبور باشید

برخی افراد در نگاه اول به قدری ناخوشایند هستند که ارتباط برقرار کردن با آنها امری محال به نظر می رسد. واقعیت این است که در راستای موفقیت لازم است مدیران با کارمندان خود ارتباط مناسب داشته باشند. در صورتی که مدیریت تمایلی به این امر ندارد ضروری است خود شما دست به کار شوید و اقدام به انجام این امر کنید. یکی از سیاست های معجزه گر مقوله صبر است. درواقع باید زمان بدهید تا به مرور و در اثر گذر زمان رابطه شما با مدیریت بیشتر شود. تحت این شرایط می توانید اقدام به اصلاح رابطه خود کنید. آمارها حاکی از آن است که افراد با گذر زمان به یکدیگر عادت می کنند و این خود زمینه ساز خوبی برای بهبود روابط خواهد بود. همچنین در راستای صبر بهتر است احساسات تان را کنترل و در برابر گفته های خارج از دایره انصاف مدیران خود از بروز آن جلوگیری کنید.

۲- بهانه ها و مشکلات خود را تا حد امکان رفع و از گلایه خودداری کنید

حداقل تا زمانی که جایگاهی مطمئن در شرکت ندارید و به اصطلاح جا پای خود را محکم نکرده اید، لازم است سختی های کار را تا حد امکان برطرف کنید. اگرچه ایجاد شرایط مطلوب حق طبیعی هر کارمندی محسوب می شود، با این حال این امر خصوصا در ارتباط با مدیران سختگیر آن هم در ابتدای کار ممکن است این تصور را در ذهن مدیریت به وجود آورد که شما فردی تنبل هستید. همچنین باید توجه داشته باشید که این امر زمان و مکان خاص خود را دارد و نباید در خارج از عرف شرکت اقدام به مطرح کردن آن کنید. همواره کارمندانی که تعهد بالایی نسبت به کار خود دارند و کمتر گله می کنند در نگاه مدیران مفیدتر به نظر می رسند.

۳- شایعات را کنار بگذارید

مهم ترین عاملی که جو یک شرکت را مسموم خواهد ساخت بدون تردید شایعات هستند. جالب است بدانید که همواره میزان این امر متوجه افراد مهم و رده بالای شرکت است. دلیل آن نیز بسیار ساده و در شهرت و در معرض دید بودن بالای آنهاست. با این حال در صورتی که شما نیز بخواهید به این گفته های بی اساس دامن بزنید، در صورت آن که مدیریت به هر طریقی از آن با خبر شود بدون تردید دیگر قادر به ایجاد ارتباط خصوصا در رابطه با مدیری با رفتار خاص نخواهید بود.

همواره این نکته را در خاطر خود داشته باشید که کارفرمای شما مدیر شرکت است و این شما هستید که برای وی کار می کنید، به همین دلیل هیچ عاملی نباید باعث شود خود را هم رده وی حس کنید. به یاد داشته باشید که یکی از خصوصیات مدیران توانایی کنترل و آرام سازی محیط است. در صورتی که شما نیز بتوانید به سهم خود در این رابطه گامی بردارید ممکن است جزو کاندیداهای مدیر فعلی برای جانشینی تبدیل شوید.

۴- همواره برای کار بیشتر پیشقدم باشید

بسیاری از کارها را در شرکت می توانید بیابید که اگرچه اولویت محسوب نمی شوند، ولی می توانند به بهبود شرکت کمک کنند. با این حال به علت تأثیر کمی که دارند جنبه اقتصادی برای استخدام فردی در راستای رسیدگی به هریک از آنها وجود ندارد. به همین خاطر می توانید با در دست گرفتن آنها نگاه مدیران را به سمت خود معطوف کنید. اگرچه ممکن است در ازای این اقدام شما به آن شکلی که شایسته است مورد تشویق قرار نگیرید، اما این امر خود شما را به فردی کاملا مفید در شرکت مبدل خواهد ساخت که باعث می شود جزو گزینه های اصلی برای طرح های مهم شرکت باشید.

۵- خود را با خواسته های مدیریت وفق دهید

بسیاری از کارمندان اقداماتی را در دستور کار خود قرار می دهند که از اهمیت کمتری برای شرکت برخورا است. این امر می تواند بیانگر این نکته باشد که شما فردی سرکش هستید و اعتقادی به سیاست های شرکت ندارید. اگرچه این امر ممکن است صرفا به علت عدم آگاهی شما نسبت به این موضوع باشد، با این حال توجه داشته باشید که مدیران به قدری مشغله کاری بالا دارند که قادر نخواهند بود روی چنین مسائلی بسیار ریز و دقیق شوند. به همین خاطر لازم است از ایجاد سوءتفاهم های احتمالی جلوگیری شود. در همین راستا همواره نظر مدیر خود را جویا شوید و اقدامات خود را براساس خواسته های آنان شکل دهید.

۶- خوشرویی را فراموش نکنید و انتظارات خود را تا حد امکان کاهش دهید

هر انسانی در مقابله با افرادی که از خوشرویی خاصی برخوردارند، با ملایمت بیشتری رفتار می کنند. به هر میزان که رئیس شما فردی خشک و غیرقابل انعطاف به نظر برسد، نمی توانید وی را خارج از محدوده ذکر شده قرار دهید. به همین خاطر همواره رفتار مهربانانه با مدیر خود داشته باشید. گاهی حتی یک لبخند ساده می تواند معجزه کند. همچنین ضروری است که انتظارات خود را تا حد امکان کاهش دهید، این امر به دلیل آن که ممکن است شرایط شرکت دستخوش تغییرات شود بهتر است تا همواره در سطح حداقل باشد. این امر به نوعی بیانگر حرفه ای بودن شما خواهد بود که بدون شک از نظر مدیران به دور نخواهد ماند.

۷- از اصول روان شناسی در این رابطه کمک بگیرید

این امر طبیعی است که حتی با به کار بردن تمامی موارد معرفی شده، تغییر چندانی در رفتار مدیریت با شما حاصل نشود. تحت این شرایط ضروری است تأثیر گذاری را از عمق سطحی خارج کنید. روان شناسی علمی است که می تواند در این رابطه کمک شایانی به شما کند و با راهنمایی های خود شما را در مسیر درست خواسته ای که دارید، قرار دهد. در این رابطه الزامی برای مطالعه کتاب های این حوزه وجود ندارد و استفاده از یک روان شناس خوب و کمک گرفتن از وی کاملا کافی و مفید خواهد بود.

۸- مشکلات را زودتر از آن که بیان شوند برطرف کنید و صمیمیت بیش از حد را کنار بگذارید

این امر یک واقعیت غیرقابل انکار است که هیچ فردی را نمی توانید بیابید که بدون عیب باشد. با این حال در صورتی که خود را در تلاش برای رفع آنها نشان ندهید ممکن است با مشکلات بسیاری مواجه شوید. بدون تردید عادات و رفتارهای نادرست شما خصوصا در مواقعی که ایجاد مشکل برای بدنه شرکت کند، دیر یا زود با واکنش های منفی مدیریت مواجه خواهد شد. در راستای جلوگیری از وقوع چنین اتفاقاتی لازم است منتظر تذکر مدیریت نباشید و خود اقدام به اصلاح آنها کنید.

توجه داشته باشید که مدیران سختگیر همواره نکات منفی را مورد توجه قرار خواهند داد، به همین خاطر لازم است همواره اقدامات خود را مورد بازبینی قرار دهید تا نسبت به درستی هر یک اطمینان لازم را کسب کنید. همچنین ارتباط خوب همواره به معنای صمیمیت نیست. درواقع این امر کاملا بستگی به خصوصیات اخلاقی مدیر شما دارد و در صورتی که در این رابطه به درستی اقدام نکنید، ممکن است با نتایج کاملا برعکس مواجه شوید.

۹- قدردان باشید و همواره آن را به نمایش درآورید

در زمینه هر اقدام مثبتی از جانب مدیریت لازم است خود را قدردان آن نشان دهید. این امر باعث خواهد شد تا مدیران همواره انگیزه ادامه دادن این روند را داشته باشند. البته این امر به معنای چاپلوسی نیست، بلکه تنها قدردانی را مدنظر قرار می دهد. با این حال این امر تنها نباید در زمینه اقدامات مثبت باشد. گاهی یک نقد درست و گوشزدی به موقع نیز شما را در مسیر بهتری قرار خواهد داد که اگرچه در ابتدا تحمل آن دشوار است، با این حال نباید مانع تقدیر شما شود.

عضویت در خبرنامه

نظرات بسته شده است.