Take a fresh look at your lifestyle.

سیاست کاری مدیران موفق به چه صورت است / بررسی ۱۰ رفتار فوق العاده مدیران جهانی و تأثیرات آن بر شرکت

این مقاله توسط رابین کارما نویسنده و سخنران مشهور در زمینه مدیریت نوشته شده است. درواقع مطالب این مقاله برگرفته از کتاب مشهور وی مدیریت بدون عنوان است. تصور غالب از مدیران افرادی است که قادر به انجام کارهای خارق العاده بوده و همواره در شرکت مانند یک ستاره می درخشند.

با این حال نویسنده در این مقاله از دیدگاهی متفاوت به مقوله مدیریت نگاه خواهد کرد تا بدانید الزامی وجود ندارد که حتما ابرقهرمان باشید تا بتوانید رهبری یک تیم را برعهده بگیرید. در واقع تنها کافی است کارهای درست را در زمان مناسب خود انجام دهید تا نتایج سودمندی به دست آورید.

در همین راستا و در ادامه به بررسی ۱۰ عملکرد فوق العاده مدیران موفق و تحلیل تأثیر آن بر پیکره شرکت خواهیم پراخت.

۱- موقعیت رهبری باید سازنده رهبران دیگر باشد

قبل از پرداختن به بحث اصلی در این بخش لازم است بدانید که در هر موقعیتی لازم است برترین افراد حوزه خود را دنبال کنید. این امر در حالی است که مدیران کمتر به انجام این کار تمایل نشان می دهند. در واقع آنها خود را در شرایط کاملی حس کرده و به همین خاطر درصدد کاهش میزان اشتباهات و خطاهای خود نیستند. توجه داشته باشید که موفقیت هیچ نقطه پایانی ندارد و به همین خاطر ضروری است که هموراه قدرتمندانه ظاهر شوید. این امر بدون تردید با یک سطح توانایی یکسان و متداول میسر نخواهد شد. به همین خاطر بهتر است همواره عملکرد مدیران دیگر را مدنظر خود قرار دهید. این امر حتی در رابطه با مدیران شرکت های رقیب نیز اقدامی کاملا سودمند و حرفه ای خواهد بود.

درواقع شما نمی توانید خود را مدیر موفقی بدانید اگر مدیران زیادی را نمی شناسید. به همین خاطر لازم است در این رابطه هرچه زودتر اقدام کنید. در نهایت این امر و افزایش ارتباط با سایر مدیران می تواند زمینه ساز همکاری های بسیار خوبی در آینده باشد. با این حال در این رابطه اقدامات ذکر شده کافی نبوده و لازم است همواره در مسیر کمک به افراد دارای استعداد در زمینه مدیریت باشید. این امر به نوعی شما را به مربی خوبی تبدیل خواهد کرد که خود به افزایش اعتبار و سطح کاری منجر خواهد شد.

توجه داشته باشید که مدیریت در اصل هدایت شرکت و تیم کاری به مسیر درست است و در این راه نباید توانایی های خود را پنهان کنید. فراموش نکنید که همواره ممکن است بنا به دلایلی نظیر بازنشستگی مجبور به کنار گذاشتن کار خود باشید. تحت این شرایط در صورتی که برای خود جانشینی معرفی نکرده باشید، سایر تصمیم گیرندگان شرکت اقدام به استخدام مدیری جدید خواهند کرد. اگرچه این امر در ظاهر بدون مشکل به نظر می رسد، با این حال توجه داشته باشید که فرد منتخب با بدنه شرکت و سیاست های آن آشنایی نداشته و ممکن است همسو با نظرات سابق شما کار را ادامه ندهد و این می تواند منجر به نابودی هرآن چیزی باشد که شما در طول سال های مدیریت خود آن را ایجاد کرده اید.

این امر تنها مشکل در این رابطه نیست و به علت آنکه تیم کاری با توجه به نیاز شما شکل گرفته است ممکن است تغییر سیاست منجر به تغییر کارمندان شود. این امر حتی اگر با موفقیت نیز انجام شود، روند رشد شرکت را برای مقطعی کاملا متوقف خواهد ساخت که با توجه به فضای به شدت رقابتی حال حاضر ممکن است دیگر قادر به بازپس گیری جایگاه سابق خود نباشید. در راستای جلوگیری از چنین اتفاقاتی توصیه می شود همواره افراد بااستعداد در این زمینه را شناسایی کرده و آنها را برای جانشینی خود آماده سازید. با این حال بهتر است در این زمینه چندنفر را انتخاب کنید تا فضای رقابتی خوبی میان آنها شکل بگیرد و در نهایت بهترین فرد ممکن انتخاب شود.

۲- فراموش نکنید که همه چیز به اقدامات شما بستگی دارد

اقدامات کوچک در راستای آرزوهای بزرگ، سیاستی است که تمامی مدیران موفق با توجه به آن عملکرد خود را شکل می دهند. در واقع این امر بسیار مهم است، به این خاطر که شرکت شما در راستای موفقیت نیاز به دستاوردهای کوتاه و بلندمدت دارد. درصورتی که تنها اهداف بلندمدت را مدنظر خود قرار دهید این احتمال وجود دارد که به علت زمان بر بودن آن با روندی ثابت مواجه شوید که در این شرایط محکوم به مشاهده پیشرفت سایر رقبای خود خواهید بود. با این حال ظرافت کار در این رابطه این است که اهداف کوتاه مدت شما نیز در راستای اهداف بلندمدت باشند تا به نوعی با یک تیر دو نشان بزنید. به همین خاطر هم است که گفته می شود همه چیز به اقدامات شما وابسته بوده و لازم است اقدامات خود را حرفه ای کنید.

۳- رفتار شما اعتقادات شما را مشخص خواهد کرد

به هر میزان که راجع خود صحبت کنید، تا زمانی که رفتار شما به گفته ها نزدیک نباشد، کسی را نمی توانید متقاعد سازید. این امر برای یک مدیر بدون تردید مشکل ساز خواهد بود، به این دلیل که عرصه مدیریت نیازمند این است که قدرت متقاعد ساختن افراد را داشته باشید. به همین خاطر لازم است تا هرآن چیزی را که به عنوان ایده آل ها قبول دارید، در رفتار خود پیاده کنید و به نوعی اجازه دهید تا توسط عملکرد خود شناخته شوید.

۴- بهانه ها را کنار بگذارید و ضمن ایده پردازی به نظر دیگران نیز احترام بگذارید

هیچ الزامی وجود ندارد که تنها فرد تصمیم گیرنده شما باشید. این امر اگرچه در ابتدا کمی عجیب و غیرمعمول به نظر می رسد، با این حال واقعیت این است که برای موفقیت در حوزه کاری خود لازم است همواره نظر افراد مختلف را جویا شوید. در بسیاری از موارد مشاهده شده است که افراد اقدام به اتخاذ سیاستی می کنند که بنا به دلایلی نسبت به برخی جوانب آن غافل هستند.

این امر در صورتی که تا قبل از مرحله اجرایی شدن طرح اصلاح نشود می تواند زمینه ساز بروز مشکلات بسیاری شود. به همین خاطر است که مدیران موفق همواره مشاوران زیادی را در کنار خود دارند. با این حال ممکن است فردی در شرکت ایده ای ناب و کاربردی داشته باشد، این امر تحت شرایطی که فضا برای اظهارنظر مهیا نباشد، منجر به از دست رفتن موقعیتی خواهد شد که می توانست برای شرکت موفقیتی را به همراه داشته باشد.

از دیگر اقدامات ضروری این است که بهانه ها و شکایت های خود را کاهش دهید و بدون تردید هر شرکتی از موقعیت خاصی برخوردار است و نباید بدون توجه به این امر اقدام به مقایسه خود با سایر رقبا کنید. درواقع هیچ دلیلی برای مقایسه خود، تیم کاری و سایر عوامل شرکت وجود ندارد. تنها کافی است برای پیشرفت خود برنامه ریزی دقیقی داشته باشید و فقط روی عملکرد شرکت تمرکز کنید. همچنین لازم است صبورترین فرد در شرکت باشید. درواقع یک مدیر همواره شاکی ، محیط کار را به شدت استرس زا خواهد کرد که این موضوع در کوتاه‎مدت و درازمدت تأثیرات مخرب زیادی به همراه خواهد داشت.

ادامه دارد….

عضویت در خبرنامه

نظرات بسته شده است.