Take a fresh look at your lifestyle.

هفت روش کاربردی برای تقویت هوش هیجانی

هوش هیجانی  (EQ) یا هوش احساسی(EI)، توانایی افراد برای شناسایی احساسات خود و سایرین و همچنین شناخت تأثیرات و کاربردهای آن در نحوه تفکر و رفتار است که با کمک به تصمیم گیری خصوصا در مشاغل ارتباطی و مدیریتی، رسیدن به اهداف را تسریع و تسهیل می کند.

در ادامه به نقل از دیجیاتو با هفت روش کاربردی برای تقویت هوش هیجانی آشنا می شوید:

به هیجانات خود بیندیشید

مثلا حالت چهره و واکنش خود در زمان خواندن یک پیام عصبانی کننده را تصور کنید؛ با شناسایی هیجانات و واکنش های خود، کنترل احساسات راحت تر خواهد بود.

نظر دیگران را جویا شوید

دیدگاه ما نسبت به خود با آنچه دیگران می بینند متفاوت است. از یکی از دوستان یا همکاران خود بپرسید واکنش شما زمانی  که آنها هیجان زده می شوند چگونه است؛ پاسخ هایی که دریافت می کنید به شناخت بهتر از خودتان کمک می کند.

نکته بین باشید

با استفاده از دو روش قبلی دانش جدیدی از خود به دست می آورید که هیجانات کنونی شما را نشان می دهد. با مشاهده رفتارهای خود و تفکر راجع به آنچه می بینید و آنچه دیگران به شما می گویند، بهتر می توانید به احساسات تان مسلط شود.

مکث کنید

مکث کردن به اندازه چند ثانیه تفکر قبل از انجام کار یا صحبت کردن، کوتاه و آسان است، اما این مسئله اکثر اوقات به دلیل عواملی مانند استرس و عصبانیت مورد غفلت قرار می گیرد. مکث کردن را با تأمل و صبر پیش از پاسخ به پیام ها، یا ارسال نظرات در شبکه های اجتماعی تمرین کنید.

به جای اتفاقات، روی احساسات تمرکز کنید

ابراز همدردی با دیگران در واقع نگاه به ماجرا از دید فرد مقابل است. شاید ما دلیل ناراحتی یا عصبانیت افراد را درک نکنیم، اما مطمئنا حس ناراحتی و عصبانیت را قبلا تجربه کرده و به خوبی می شناسیم. توانایی درک احساسات افراد امکان برقراری ارتباطات قوی تری را فراهم می کند.

موضع تهاجمی را رها کنید

پذیرش انتقادات معمولا کار سختی است و در چنین شرایطی دو راه وجود دارد: به هیجانات اجازه دهید که واکنش های شما را کنترل کنند، یا خود کنترل ماجرا را در دست گرفته و از انتقادات درس بگیرید. هیچ گاه اجازه ندهید که هیجانات جلوی پذیرش بازخوردهای منفی را در شما بگیرند، از این بازخوردها در جهت پیشرفت استفاده کنید.

تمرین، تمرین، تمرین

مانند هر مهارت یا قابلیت دیگری، در اینجا هم تمرین و تکرار موجب تقویت توانایی های شما خواهد شد. البته مسلما کنترل صددرصدی هیجانات ممکن نیست، اما با تمرین گام های مورد اشاره می توانید کنترل بیشتری روی احساسات خود پیدا کرده و از قدرت هیجانات در جهت مثبت استفاده کنید.

نظرات بسته شده است.