Take a fresh look at your lifestyle.

۵ روش ساده برای افزایش کارایی مغز

همه ما دوست داریم از حافظه قوی و حضور ذهن بالایی برخودار باشیم تا کوچک ترین مطالب را به یاد سپرده و در کهنسالی نیز دچار آزایمر نشویم. همانطور که می دانید کارایی مغز مانند ماهیچه های بدن است و با روش های خاصی می توان آن را تقویت کرد.

در این مقاله به نقل از دیجیاتو «نیل پاویت» نویسنده معروف کتاب های موفقیت، پنج روش بسیار ساده را برای افزایش کارایی مغز بیان می کند.

۱- به جای تایپ کردن با دست بنویسید

فراگیر شدن کامپیوتر و موبایل باعث شد اکثر افراد به جای دست نویس کردن مطالب آنها را تایپ کنند، اما تحقیقات جدید نشان داده یادداشت کردن مطالب با دست باعث بهبود عملکردهای مغزی می شود.

استفاده از کاغذ و خودکار مستلزم فعالیت چند بخش مختلف مغز است و از این طریق باعث کارآمدتر شدن آن می شود.

دیداری: دیدن آنچه روی کاغذ در مقابل شما قرار دارد.

حرکتی: بهره گیری از مهارت های ظریف حرکتی برای آن ئکه با قلم روی کاغذ بنویسید و با قرار دادن حرف ها کنار یکدیگر واژه بسازید.

شناختی: به یادآوردن شکل حرف ها به گونه متفاوتی از بازخورد از سوی مغز نیاز دارد.

۲- سعی نکنید ایده های بی نقصی داشته باشید

برای داشتن یک ایده خوب باید تمام ایده های را که به ذهن تان رسیده در کنار هم قرار داده و آنها را با هم مقایسه کنید.

 «جرج لوییس» متخصص بزرگ تبلیغات می گوید:

یک روز به کارکنان شرکت گفتم یک ساعت وقت دارید تا ایده ای فوق العاده برای یک پروژه خاص طراحی کنید. یک ساعت بعد به سراغ آنها رفتم و دیدم اکثرا هیچ ایده ای ندارند. این بار از آنها خواستم تا در یک ساعت ۲۰ ایده معمولی را برای آن پروژه تهیه کنند و بعد از گذشت یک ساعت همه آنها ۲۰ ایده آماده کرده بودند.

۳- مشکل را بیان کنید

بیان مشکل برای یک شخص حقیقی یا خیالی باعث می شود ذهن تان را به سازماندهی اطلاعات مرتبط به آن مجبور و بخش های بیشتری از ذهن را فعال کنید.

اگر فرض کنید شخصی که مسئله را برای او بیان می کنید اطلاعات کمی در این باره دارد، ناخودآگاه درباره نکته اصلی و ماهیت مشکل فکر خواهید کرد.

۴- تمام جوانب را در نظر بگیرید

دوراندیشی پدر و مادرها قبل از یک سفر از دوراندیشی مدیران برخی سازمان ها پیش از یک شروع یک پروژه بیشتر است.
اکثر پدر و مادر ها سوالاتی مانند اینکه اگر باران ببارد چه چیزی لازم داریم یا اگر کودکان آسیب ببینید به چیزی نیاز خواهیم داشت، را از خود پرسیده و اقدامات متناسب را انجام می دهند.

بنابرین همیشه سعی کنید به جای مثبت اندیشی صرف، به شکست هم فکر کنید. با درنظر گرفتن سناریوهای مختلف شکست و دلایل احتمالی می توانید آنها را رفع کنید.

۵- از استرس برای افزایش کارایی استفاده کنید

برای اینکه استرس را به انرژی تبدیل کنید، به جای فکر کردن بیش از حد، به برنامه ریزی و انجام کارها بپردازید. اگر قرار است یک سخنرانی یا ارائه انجام دهید، به جای فکر کردن درباره آن، مطالب لازم را آماده و تمرین کنید.

عضویت در خبرنامه

نظرات بسته شده است.