Take a fresh look at your lifestyle.

دلنوشته های یک کارآفرین (۶۰) / اهمیت باور و سرمایه

هر کسب و کاری نیاز به سرمایه دارد. گاهی لازم است شما با چند میلیون تومان کسب و کار خود را راه اندازی کنی و زمانی نیاز به صدها میلیون تومان سرمایه نقدی است، اما هیچ گاه برای اینکه کسب و کاری را شروع کنی از ابتدا به فکر سرمایه نباش، زیرا باور تو بزرگ ترین سرمایه کسب و کار توست.

شاید این سوال مطرح شود که مگر با باور می توان کسب و کاری را راه اندازی کرد. با قاطعیت می توان گفت بله. با باور می توان کسب و کار را راه اندازی کرد. اگر تو به کاری که علاقه مندی و به موفقیت در آن باور داری، زمینه ها برای سرمایه گذاری فراهم می شود.

شاید در ابتدا سرمایه مختصری داشته باشی یا اصلا هیچ سرمایه ای نداشته باشی، اما وقتی در کار خود جدی و مصمم باشی تلاش های تو برای راه اندازی باعث می شود تا سرمایه نیز فراهم شود. این سرمایه می تواند وام بانکی باشد یا شریک تجاری، اما به هرصورت باور تو به کسب و کارت می تواند انگیزه های لازم و قوی را برای راه اندازی فراهم کند، زیرا بسیاری از افراد سرمایه های زیادی در بانک دارند، اما هیچ گاه با آن سرمایه های مالی کسب و کاری را راه اندازی نکردند.

باور به کسب و کار مقدم بر هر چیز دیگری است تا زمانی که باور در ذهن و ضمیر شکل نگیرد میلیاردها تومان سرمایه مالی هم نمی تواند عاملی برای راه اندازی یا حتی موفقیت کسب و کاری شود. بسیاری از افراد کارآفرین موفق در ایران و جهان کسانی بودند که سرمایه لازم را برای کسب و کار خود نداشتند، اما امروزه میلیاردها دلار سرمایه دارند.

تو اگر ایده ای در ذهنت داری و به تحقق ایده ات باور قلبی داری می توانی کار را شروع کنی. شاید این پرسش در ذهن تو باشد که من ایده های زیادی در ذهنم دارم کدام را اجرایی کنم؟ طبیعی است برخی افراد خلاق ایده های زیادی برای کسب و کار دارند. تو از میان انبوه ایده های ذهنی، به ایده ای که محقق شدن آن را باور داری شروع کن و شک نکن در زمان کوتاهی سرمایه آن ایده برای اجرا شدن و راه اندازی کسب و کار فراهم می شود. افرادی چون بیل گیتس، مایکل دل، ریچارد برانسون و حتی در ایران احد عظیم زاده صاحب فرش عظیم زاده، ایوب پایداری مالک برند میهن و دهها تن دیگر بدون سرمایه مالی توانستند موفقیت های بزرگی به دست بیاورند.

نکته مهم این که اگر به کسب و کارت باور داری و می خواهی کارآفرین بزرگ شوی هیچ گاه به پول و سرمایه فکر نکن. پول و سرمایه بعد از باور مطرح است. تو باید اول به موفقیت باور داشته باشی، آن گاه به فکر راه اندازی کسب و کار باشی.

وقتی کسب و کارت را راه انداختی و موفق شدی خیلی ها برای رشد و توسعه کسب و کارت به تو پیشنهاد سرمایه گذاری بیشتر می دهند و تو می توانی با آسودگی خیال از میان چندین و چند پیشنهاد یکی را به انتخاب خود برگزینی یا با سود به دست آمده از فعالیت در دور اول به سرمایه گذاری بیشتر اقدام کنی.

این روزها وقتی با جوانان صحبت می کنم نخستین حرف آنان این است که پول نداریم، سرمایه نداریم تا کاری را شروع کنیم. وقتی به آنها می گویم من اگر برای شما همین فردا صبح سرمایه کار را فراهم کنم چه کسب و کاری را راه می اندازی سکوت می کنند و حرفی برای گفتن ندارند یا به کسب و کارهایی که ظاهر بی دردسر دارند اشاره می کنند و طبعا هیچ برنامه ای برای راه اندازی آن ندارند.

تو اگر به فکر کسب و کار باشی و به موفقیت باور داشته باشی طرح خود را همه جا مطرح می کنی و سعی می کنی کسان دیگری را برای راه اندازی طرحت دعوت به همکاری کنی.

به صاحب کاله کسی پول و سرمایه نداد تا بتواند محصولات گوشتی و لبنیاتی تولید کند. زندگینامه غلامعلی سلیمانی را بخوان متوجه می شوی که او آرام آرام بزرگ شد و در ابتدا برای راه اندازی یک خط تولید معمولی همبرگر هیچ پولی نداشت و با تدریس ریاضی و فیزیک به صورت خصوصی پول در می آورد و آن را برای راه اندازی کار خود هزینه می کرد.

تو هم باید آهسته و پیوسته کار کنی. اگر قرار است بزرگ ترین تولید کننده میز و صندلی در ایران باشی یا دوست داری که بزرگ ترین تولید کننده اسباب بازی یا لوازم خانگی یا الکترونیکی یا هر چیز دیگر باشی باید گام اول را آهسته برداری و برای این کار اگر مصمم باشی و به کارت طبق برنامه باور داشته باشی پس از دوره ای کوتاه سرمایه ها برای تو فراهم می شود و می توانی با آسودگی خیال آن را گسترش بدهی.

ذهن و فکر خودت را از ابتدا درگیر مسائل مالی نکن. سعی کن ابتدا ایده ای را در ذهنت پرورش بدهی و وقتی به مرحله باور رسید آن را اجرایی کنی. برای موفقیت در کسب و کار، باور مقدم بر سرمایه مالی است.

عضویت در خبرنامه

نظرات بسته شده است.