Take a fresh look at your lifestyle.

کمک به رونق کسب و کار با راه اندازی استارت آپ

برای راه اندازی یک استارت آپ موفق که به رونق کسب و کار کمک کند و بتواند به یک تجارت موفق تبدیل شود، باید به مسئله Business Plan توجه ویژه ای داشت.

به گزارش میزان، باورهای رایج در خصوص استارت آپ از زمان راه اندازی تاکنون دچار پیچیدگی های خاصی بوده است، در گام اول برای راه اندازی یک استارت آپ موفق که به رونق کسب و کار کمک کند و بتواند به یک تجارت موفق تبدیل شود، باید به مسئله Business Plan توجه ویژه ای داشت. اگر بخواهیم در زبان فارسی تعریفی از آن ارائه کنیم به یک درک مشخص در این بازار خواهیم رسید و اگر بخواهیم آن را برای مخاطبان تعریف کنیم به چنین تعریفی خواهیم رسید: بیزنس پلن سندی است که اقدامات استارت آپ را در یک دوره مشخص بیان می کند و به طور معمول شامل فهرست دقیقی از ریسک ها و هزینه ها، سود و ضرر و زیان استارت آپ ها خواهد بود.

موضوع کسب وکار در تعریف استارت آپ ها انواع گوناگونی دارد، برخی از آنها برای عملیات درون سازمانی کاربرد دارند و تعدادی دیگر برای هدف جذب سرمایه، از سرمایه گذارها، برای جذب سرمایه از طریق سرمایه گذار باید به یک طرح اصولی تر دست پیدا کرد، اما سوال رایج که به ذهن مخاطب در خصوص این اتفاق شکل می گیرد این است که آیا استارت آپ ها به طرح کسب و کار خود کاملاً عمل می کنند یا اینکه با برخورد به موانع توسعه کسب و کارشان طرح کسب و کار را تغییر می دهند؟

پاسخ این سوال در اینجاست: وقتی استارت آپ شما فعال می شود و وارد بازار کسب و کار می شوید، به طور معمول در این بازار رقبایی وجود دارند و برای رقابت، ناگزیر هستید طرح کسب و کار خود را تغییر دهید یا حتی محصولات یا خدمات جدیدی را به عنوان کسب و کار برای سود بیشتر به استارت آپ خود اضافه کنید.

در نتیجه، وقتی وارد کشتی استارت آپ شدیم، همه چیز بستگی به شرایط اقیانوس کسب و کار و میزان هوشمندی و توانمندی رقبای ما خواهد داشت، با یک مدیریت منسجم و دانش کافی از شرایط بحرانی، می توان این کشتی را به ساحل امن رساند.

گام بعدی که می توان نگاه ویژه تری به آن داشت مدل کسب و کار است. در این مدل می توان طرح ها و ایده های استارت آپ را به ارزش های اقتصادی تبدیل  کرد. مدل کسب و کار نشان می دهد که یک استارت آپ چگونه با تعیین کردن جایگاه در زنجیره ارزش کسب درآمد می کند که شامل موضوعات مختلفی درباره کسب و کار است که عبارتند از کارآفرینی، استراتژی ها، مسائل اقتصادی، سرمایه گذاری، عملکردها و بازاریابی است.

یک مدل کسب و کار توضیح می دهد که چگونه  می تواند برای خود جایگاهی در زنجیره ارزش پیدا کند و چطور می تواند به ثبات لازم برسد تا درآمدزایی حاصل شود.

استارت آپ ها برای جهت دادن به مدل کسب و کارهایشان باید به سه موضوع توجه داشته باشند:

مشتری شما چه کسی می تواند باشد؟

چه محصولات و خدماتی می توان به مشتریان انتخاب شده ارائه کرد.

چگونه می توانیم این محصولات یا خدمات را به  صورت کارآمد و مؤثر به مشتری پیشنهاد کنیم.

مهم ترین بخش برای انتخاب مشتریان و بازار هدف مدل کسب و کار است. با انتخاب مشتریان به بازار هدف گام به گام نزدیک تر می شویم. مشتریان استارت آپ ها به دوصورت بررسی می شوند؛ مشتریان خرد یا b2c و مشتریان سازمانی یا b2b  که هدف اصلی برای جذب قدرالسهم بازار بیشتر بازار هدف مشتریان خرد یا b2c می باشد و ارتباط مستقیم با این مشتریان می تواند قیمت ارائه شده به مشتریان را در بازار هدف مناسب و بازار رقابتی بهتری را به وجود آورد و از مزایای رقابتی بودن قیمت گذاری محصول به حساب می آید.

بخش بعدی که کمتر به آن توجه می شود تحقیقات بازاریابی است که استارت آپ ها به آن بی توجه هستند و اغلب با تقلید از نمونه خارجی شروع به راه اندازی یک استارت آپ می کنند و با ترجمه اپلیکیشن خارجی شروع، استارت آپ را راه اندازی می کنند، راجع به این موضوع باید توجه داشت که استارت آپ های خارجی با توجه به فرهنگ و شرایط جغرافیایی و شرایط محیطی و قوانین اجتماعی در کشورها به موفقیت می رسند و برای اینکه ما بتوانیم در کشور خودمان به این موضوع بپردازیم قطعاً باید تغییرات درون استارت آپ با توجه به فرهنگ و شرایط کشورمان تغییر کند یا به عبارت دیگر استارت آپی و بومی و محلی مختص با شرایط کشور ایجاد کرد که این اصل در کنار تحقیقات بازاریابی می تواند به ما کمک کند که به استارت آپ موفق تبدیل شویم.

بازاریابی نیز برای رسیدن به موفقیت به ما کمک می کند که همیشه برای انتخاب بازار باید بخشی از آن را انتخاب کرد و این بخش یا نیش مارکت را به مرور زمان افزایش داد و بزرگ تر کرد و بیشترین سهم بازار را از رقبا گرفت. بازاریابی بخش هایی دارد ازجمله بازاریابی محیطی و بازاریابی آنلاین مثل بازاریابی درونگرا که مهم ترین روش آن بازاریابی محتوایی است بسیار مورد توجه استارت آپ ها قرار گرفته است و استارت آپ ها با تولید محتوای متنی و صوتی و تصویری و اینفوگرافی توانسته اند بازار هدف شان را بیشتر کنند. بازاریابی موتورهای جست وجوگر که بهینه سازی موتورهای جست وجو از مهم ترین بخش آن است و بازاریابی شبکه های اجتماعی که کمترین هزینه را در بازاریابی دارد و استارت آپ ها به راحتی از این فضا برای نشان دادن محصول خود استفاده می کنند.

نظرات بسته شده است.