Take a fresh look at your lifestyle.

یک مقام مسئول در معاونت علمی / نگاه متوازن به توسعه و سیاست گذاری نوآوری یک ضرورت ملی است

معاون سیاست گذاری و ارزیابی راهبردی معاونت علمی داشتن نگاه متوازن به توسعه و سیاست گذاری نوآوری را یک ضرورت عنوان کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مهدی الیاسی در دومین جلسه کارگروه ارتقای وضعیت کشور در شاخص جهانی نوآوری و زیست بوم کارآفرینی و نوآوری، در جمع نمایندگان سازمان ها و نهادهای مرتبط با شاخص جهانی نوآوری، گفت: در سه دهه گذشته به صورت مستمر در حوزه علم، فناوری و نوآوری سرمایه گذاری شده است، اما این امر کافی نبوده و امروز بیش از پیش نیاز به یک نگاه متوازن و شاخص محور در این حوزه وجود دارد.

وی افزود: تاکنون مقولات و شاخص های محوری این حوزه معطوف به تعداد مقالات، رشد علمی، آموزش عالی و امثال آن بوده است. باید در نظر داشت که چنین رویکردی کامل و جامع نیست و نقص هایی در آن وجود دارد. به گفته الیاسی، نیازمند اتخاذ رویکردی جامع و متوازن به توسعه نوآوری هستیم. از جمله چارچوب هایی که دارای نگاه متوازن به نوآوری است می توان به شاخص جهانی نوآوری اشاره کرد.

وی بیان کرد: چارچوب یاد شده نگاهی همه جانبه و متوازن به نوآوری داشته و بر این اساس، مقولاتی همچون نهادها و محیط کسب و کار را در کنار منتشرات علمی، توسعه آموزش عمومی، آموزش عالی، سرمایه گذاری خطرپذیر و صادرات دانش بنیان را برای بهبود نوآوری کشورها ضروری می داند.

وی عنوان کرد: نگاهی به وضعیت کشور در این شاخص، حاکی از عدم توازن کشور در توسعه نوآوری است. به ترتیبی که وضعیت کشور در ابعادی همچون خروجی دانش و فناوری مناسب بوده، اما در محیط کسب و کار، نهادها، پیچیدگی بازار و کسب و کار وضعیت کشور نیازمند بهبود جدی است. به تعبیری، فضای کلان کشور نتوانسته آن طور که انتظار می رفت، زمینه مساعدی برای توسعه نوآوری و تجاری سازی محصولات صنعتی و دانش بنیان فراهم کند.

به گفته الیاسی، یکی از شاخص های مقبول و جامع بین المللی که با اقتضائات بومی نیز سازگاری دارد،  «شاخص جهانی نوآوری» است که در برنامه ششم توسعه و ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی نیز مورد تاکید قرار گرفته است.

عضویت در خبرنامه

نظرات بسته شده است.