Take a fresh look at your lifestyle.

مدیریت ریسک و خطرهای احتمالی

در ابتدا توجه به این نکته ضروری است که انواع مختلف ریسک برای کسب وکار وجود دارد. این ریسک ها می توانند داخلی یا خارجی باشند. همچنین قادر هستند به طور مستقیم یا غیرمستقیم روی توانایی های سازمان شما تأثیر بگذارند. ریسک ها می توانند به طور اتفاقی رخ بدهند مثل نشت مواد شیمیایی، می توانند به طور نامعلوم و نامشخص روی بدهند مثل بلایای طبیعی یا در ارتباط با فرصت ها رخ می دهند مثل زمانی که از فرصت ها استفاده می کنید یا به آن بی اعتنایی می ورزید. با یک دیدگاه کلی، فرآیند مدیریت ریسک پروژه شامل دو مرحله عام ارزیابی و پاسخگویی به ریسک است. ارزیابی ریسک از دو بخش شناسایی و تحلیل ریسک ها تشکیل شده است. روش مدیریت ریسک در بیشتر موارد، از این عناصر تشکیل شده  است.

 ۱- تشخیص و شناسایی تهدیدات

۲- ارزیابی آسیب پذیری بخش های مهم نسبت به تهدیدات مشخص شده

 ۳- تعیین میزان ریسک: احتمال مورد انتظار از وقوع ریسک و شدت عواقب ناشی از آن

 ۴- شناسایی راه هایی برای کاهش این ریسک ها

 ۵-اولویت بندی اقدامات کاهش ریسک براساس یک استراتژی.

با این حال توجه به این امر ضروری است که نباید در این رابطه حساسیت بیش از حد از خود نشان داد. علت این امر هم به این خاطر است که در برخی موارد باید ریسک هایی را متحمل شد. بدون شک تحت این شرایط اگر نتوانید اقدام لازم را انجام دهید، از عرصه رقابت دور خواهید ماند. با این حال مدیریت درست، کارآمد و به موقع ریسک باعث کاهش خطرهای احتماعی خواهد شد.

توصیه های حرفه ای از مدیران موفق

– مدیریت ریسک، عبارت است از قدرت تشخیص احتمالات آسیب و تحمیل ضرر و زیان و توانایی اتخاذ تصمیمات هوشمندانه برای از میان برداشتن این احتمالات یا به حداقل رساندن آسیب ها. از منظر حرکت به سمت افقی روشن در آینده، سازمان هایی پیروز هستند که مدیران شان به ضرورت مدیریت ریسک پی برده و توانمندی های خود و سازمان شان در این حوزه را ارتقا دهند.

– نخستین گام در مدیریت ریسک صحیح و هوشمندانه، رسیدن به قدرت تشخیص حقیقی ریسک است. گاهی می بینیم مدیران پدیده هایی را به عنوان ریسک برای سازمان خود عنوان کرده و در خصوص مدیریت ریسک آنان برنامه ریزی می کنند که حتی در صورت وقوع، سازمان چندان آسیب نخواهد دید. از سوی دیگر، مدیرانی نیز یافت می شوند که خطری بزرگ سازمان شان را در آینده تهدید می کند، اما هیچ تدبیری برایش نمی اندیشند و تنها امیدوار هستند که آن رخداد احتمالی، روی ندهد.

– در کشورهایی که آمارها به روز هستند و به موقع منتشر شده و در اختیار صاحبان کسب و کار ها قرار می گیرند، به خوبی می توان از وضعیت نمودارها از دیدگاه های مختلف، ریسک های احتمالی آتی را پیش بینی و مدیریت ریسک کرد.

– مدیریت ریسک عمل مهمی  است که اگر به موقع و طی فعالیت یک پروژه آغاز شود، می تواند سودمند بوده و ابزار قدرتمندی برای شناسایی زودهنگام ضعف ها باشد تا تیم مدیریت بتواند برنامه های عملیاتی را جهت اداره کردن ریسک ها سازماندهی کرده و از تبدیل شدن آنها به مسئله ای بزرگ در  آینده جلوگیری کند و به  این ترتیب، پاسخ پیشگیرانه شما نسبت به مسائل بالقوه به جای واکنش نسبت به مسائل و مشکلات  آینده می تواند صرفه جویی در پول و زمان را به همراه داشته باشد.

– تکنیک های کاهش ریسک را «تکنیک های مدیریت ریسک» می نامند که دربرگیرنده کلیه تلاش هایی است که برای تغییر یا کاهش ریسک پذیری خطرها انجام می گیرد که در نتیجه آن، پتانسیل خسارت کاهش می یابد. در همین راستا لازم است به مطالعه این تکنیک ها بپردازید.

عضویت در خبرنامه

نظرات بسته شده است.