Take a fresh look at your lifestyle.

اهمیت سرمایه گذاری برای شرکت ها ( قسمت دوم )

سرمایه گذاری چیزی نیست که محدود به میلیاردرها و ثروتمندان بزرگ باشد. هر کسی که هزینه زندگی خود و اطرافیانش را تأمین می کند، طبیعتا به فکر سرمایه گذاری هم است. به امید اینکه بتواند بهترین استفاده را از دارایی و سرمایه و خلاصه دستاوردهای زحمات خود داشته باشد. هدف همه ما از سرمایه گذاری های اقتصادی یکسان نیست. برخی ممکن است با استفاده از سرمایه گذاری در پی حفظ ارزش پول خود باشند.

کارمند یا مدیری که به تازگی سنوات خود را از شرکت دریافت کرده، ممکن است در حال حاضر گزینه خاصی برای هزینه کردن آن پول یا سرمایه گذاری بلندمدت توسط آن نداشته باشد اما می داند که اگر این پول را به همین شکل رها کند، ارزش آن کاسته می شود و به همین دلیل به دنبال گزینه ای برای سرمایه گذاری است. برخی دیگر ممکن است در پی کسب سود قابل توجه باشند. شاید کسی را دیده باشید که خانه یا ماشین خود را می فروشد به امید اینکه طی یک یا دو سال، آن را چند برابر کند.

سفته بازان که قبلا درباره آنها حرف زدیم، نمونه هایی از این گروه محسوب می شوند. فرد دیگری ممکن است با هدف کاهش ریسک، به دنبال فرصت های دیگر سرمایه گذاری باشد. ممکن است شما کارمند یک شرکت بزرگ و موفق با درآمد خوب باشید یا مالک کارخانه ای که سود قابل توجهی دارد، اما همیشه این نگرانی وجود دارد که اگر در رابطه با شرکت مشکلی پیش آمد یا اگر کسب و کار دچار رکود شد، چه راهکاری پیش روی من قرار خواهد داشت؟

به همین دلیل ممکن است مالک یک کارخانه بخشی از درآمد خود را به املاک تبدیل کند یا کارمند یک شرکت، با بخشی از حقوق خود وارد بورس شود و سهم شرکت های مختلف را خریداری کند. همان ماجرای قدیمی که هر کسی ترجیح می دهد تمام تخم مرغ هایش در یک سبد نباشد. کسی که در پی حفظ ارزش پول خویش است، سرمایه گذاری های مطمئن و کم سود را ترجیح می دهد.

کسی که می خواهد پله های ترقی را سه تا یکی طی کند، احتمالا به دنبال فرصت های سفته بازی می رود و کسی که به دنبال کاهش ریسک است، منطقی است که در پی سرمایه گذاری هایی باشد که بیشترین استقلال را از کسب و کار فعلی اش داشته باشد (فقط تصور کنید که یک نفر در صنعت خودرو کار کند و برای توزیع تخم مرغ هایش در سبدهای مختلف، سهام چند شرکت خودروساز را هم خریداری کند! اگر شرکت او دچار رکود و مشکل شود، احتمالا ارزش سبد سهام او هم دیر یا زود، سقوط خواهد کرد).

به همین خاطر و با توجه به نکات ذکر شده سرمایه گذاری از الزامات فضای کسب و کار محسوب می شود. البته این امر مشروط به این است که تا چه میزان درست و منطقی صورت بگیرد. به همین خاطر لازم است قبل از اقدام در راستای سرمایه گذاری یا یافتن سرمایه گذار برای شرکت خود، در این رابطه به آگاهی لازم دست پیدا کنید.

توصیه های حرفه ای

– سرمایه گذاری مقدمه کارآفرینی است و اگر بدون تحقیق فراگیر و کامل در مورد حوزه سرمایه گذاری انجام شود به از میان رفتن تمام تلاش ها منجر خواهد شد. به همین خاطر باید دقت عمل لازم را در این رابطه داشته باشید.

– مارون دیویس (یکی از معروف ترین کارآفرینان دنیا) در یکی از مصاحبه های خود بهترین اصل راهنما را برای کسانی که وارد عرصه ریسک و کارآفرینی می شوند این گونه به سادگی بیان کرده است: «پول تان را از دست ندهید.» او در توضیح این جمله می گوید اگر به هر علت پیش بینی می کنید در سرمایه گذاری، پول تان از میان خواهد رفت بدون آنکه بازدهی نصیب شما شود، از اقدام صرف نظر کنید. این گفته به معنای ریسک نکردن نیست اما هر نوع ریسک باید معقول و مبتنی بر تحقیقات گسترده درباره بازار و دیگر حوزه های مهم کسب و کار باشد، در غیر این صورت تمام آن اشتباه محض است.

– قبل از تصمیم گیری درباره سرمایه گذاری به پول به عنوان بخشی از عمر و زندگی تان فکر کنید. واقعیت این است که شما برای کسب و جمع کردن پول باید ساعات، هفته ها و حتی سال ها از عمر خود را به این کار اختصاص دهید. این زمان دیگر بازنمی گردد. در واقع بخش ارزشمندی از عمرتان سپری شده و حاصل آن میزانی از پول است که اکنون قصد دارید آن را صرف راه انداختن یک کسب و کار کنید. بنابراین در نگهداری عاقلانه از آن تلاش کنید. این جمله به معنای عدم سرمایه گذاری در حوزه های غلط و نیز سرمایه گذاری در زمینه های پرسود است.

– اگر تصور می کنید ظرفیت از دست دادن مقدار اندکی پول را دارید، مقدار بسیار زیادی پول را از دست خواهید داد. در مورد دیدگاه فردی که احساس می کند به اندازه کافی پول دارد که می تواند مقدار اندکی از آن را هدر دهد یک فریب بزرگ وجود دارد. بنابراین همواره از خود بپرسید که اگر صد درصد پول خود را در یک سرمایه گذاری از دست بدهید چه خواهید کرد؟ آیا می توانید از صفر شروع کنید؟ اگر نمی توانید اصلاً در آن حوزه سرمایه گذاری نکنید.

عضویت در خبرنامه

نظرات بسته شده است.