Take a fresh look at your lifestyle.

تمساح پوزه کوتاه به عنوان یک برند ملی ثبت شد

تمساح پوزه کوتاه به عنوان یک برند ملی ثبت شد

 

‌استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به کسب جایزه ملی محیط زیست توسط استان گفت: این نوع نگاه به محیط زیست، بار را بر دوش ما سنگینتر می‌کند و همه باید نسبت به محیط زیست نگاه ویژه‌‌ای داشته باشیم.

علی اوسط هاشمی در جلسه شورای برنامه ریزی استان، با بیان اینکه طرح‌های بدون پیوست زیست محیطی قابل قبول نیست، نگرش برنامه‌ای مورد توجه است، افزود: تمساح پوزه کوتاه یک برند ملی در میان گونه‌های جانوری است که زیستگاهی ممتاز در سرباز دارد، با این وجود متاسفانه بندرت مردم خود استان سرباز را مقصد سفر انتخاب می‌کنند.

هاشمی افزود: در طرح انتقال آب کشاورزی از پیشین به شیرگواز مقرر شد که این طرح بجای انتقال آب با لوله از طریق کانال انجام شود تا حق آبه محیط زیستی این گونه جانوری نیز تامین شود‌.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به ظرفیت ایستگاه پرورش تمساح پوزه کوتاه در استان هر ایرانی بجای سفر به کشورهای تانزانیا‌، تایلند و سریلانکا  می‌تواند سیستان و بلوچستان را مقصد سفر انتخاب کند، البته باید تامین زیر ساخت‌های آن را مورد توجه قرار داد.

برندسازی

به گزارش ایسنا، گاندو گونه‌ایی بسیار جالب از تمساح‌ها است که در مناطق شهرستان چابهار و سرباز پرورش می‌یابد و دارای خصوصیات رفتاری و ظاهری جالبی است.

مدیرکل محیط زیست سستان و بلوچستان نیز در خصوص معرفی بیشتر این جانور گفت: کروکودیل پوزه کوتاه با نام انگلیسی «ماگر» از ایران به سمت شرق تا آسام هند و به سمت جنوب تا سریلانکا پراکنش دارد و ایران غربی‌ترین نقطه پراکنش جهانی این گونه به حساب می‌آید.

نیره پورملایی بیان کرد: این گونه دارای قدرت سازش‌پذیری بسیار بالایی بوده و دامنه وسیعی از زیستگاه‌ها نظیر رودخانه، دریاچه، برکه، مرداب‌ها و کانالهای آبرسانی را در بر می‌گیرد.

مدیرکل محیط زیست استان گفت: تمساح‌های پوزه کوتاه هنگام شکار و شنا بسیار سریع و چالاک عمل کرده و از منابع مختلف غذایی از حشرات گرفته تا پستانداران تغذیه می‌کنند.

وی ادامه داد: فصل تولید‌مثل آن در ایران تقریباً از اواخر اسفندماه آغاز شده و بعد از طی مراحل جفت‌گیری، لانه‌سازی و تخم‌گذاری نوزادان بعد از طی دوران تفریخ در اواخر تیرماه سر از تخم در می‌آورند که در این هنگام طول آنها به ۲۵ سانتی‌متر می‌رسد.

این مسئول افزود: نام محلی این گونه در مناطق پراکنش آن در طول رودخانه‌های کاجو و سرباز که در حوزه شهرستان چابهار واقع بوده «گاندو» است.

پورملایی ادامه داد: این گونه در آخرین طبقه‌بندی اتحادیه جهانی‌ حفاظت از طبیعت در گروه آسیب‌پذیر طبقه‌بندی شده و عمده‌ترین عامل تهدید‌‌کننده آن، تخریب زیستگاه است.

وی در زمینه خصوصیات ظاهری این گونه تمساح‌ها بیان کرد: مجموع دندان‌های آنها ‌به ۶۸-۶۶ عدد بالغ می‌‌شود که ۱۹ دندان در طرفین فک بالا و ۱۵ دندان در طرفین فک پایین قرار دارند و در زیر هر دندان یک دندان دیگر نیز قرار گرفته که با شکستن یا افتادن دندان‌ رویی جایگزین آن می‌شود.

وی اضافه کرد: اندام‌هایی مثل دست‌ها و پاهای تمساح کوتاه بوده و پنج انگشت منتهی به ناخن‌های بلند در پاهای جلویی و دو انگشت منتهی به ناخن در پاهای عقبی وجود دارد، فاصله مابین انگشتان در پاهای عقب کاملاً پرده‌دار بوده (مانند پای مرغابی سانان) و پاهای جلویی تنها در قاعده انگشتان دارای پرده هستند که پاهای عقبی در این گونه بسیار قوی و تنومند است و این صفت یکی از بارزترین و مهم‌ترین ویژگی‌های خاص این گونه در مقایسه با سایر گونه‌ها است.

مدیرکل محیط زیست استان سیستان و بلوچستان گفت: این گونه زیستگاه‌های بسیار متنوعی را اشغال کرده و از تمام منابع آبی موجود در زیستگاه‌های خود استفاده می‌کند به طوری که در دریاچه، پشت سدها، برکه‌های دست ساز کنار روستاها، استخرهای پرورش ماهی، مسیر رودخانه‌های سرباز و کاجو و برکه‌های طبیعی موجود در این مسیرها می‌توان آنها را یافت.

 

برندینگ

منبع: ایسنا

عضویت در خبرنامه

نظرات بسته شده است.